2017. ÉVI BESZÁMOLÓK

 

Utó Találkozó, Csokonyavisonta - 2017. október 20-23. 

 

Záró Találkozó, Szulok - 2017. szeptember 15-17. 

  

Tiszakécske, Kerekdomb - 2017. augusztus 11-20. 

Vakáció Kerekdombon 

Az ide évben is nagyon jó hangulatban telt a Kerekdombi találkozó, ez úton  is köszönet a kemping dolgozóinak!

A remek hangulatot csak fokozta a gyerek zsivaj, hiszen idén is szép számmal jelen voltak. Voltak pillanatok amikor az évekkel ezelőtti, Bajai hangulat uralkodott a kempingben. Felnőtt és gyerek játékok, petanque bajnokság, horgászat, kisvonat, közös piac látogatás, remek ételek, na meg pálinka és az elmaradhatatlan meggyes!

De menjünk sorjában. 

A sok pici klubtag ügyességi versenyen mérhette össze a tudását, erejét. Persze mindenki fantasztikusan teljesített így az ajándék sem maradhatott el, három körben háromszor lehetett választani a jól megrakott asztalról. Mindenki megtalálta azt, ami neki egy igazi fődíj.

A felnőttek a már hagyományos petanque bajnokságon (melyet idén is, immár ötödik alkalommal Buzády Gyuri bácsi emlékének ajánlottunk) mérhették össze a tudásukat.

A címét megvédve, második alkalommal Kálmán Józsi lett a három napig tartó verseny győztese.

Az apa - anya verseny amit az idei évben próbáltunk először, jövőre fejlesztve visszatér! Az ideiből tanulva még többet fogunk nevetni, söröskupak lesz! A Bajnok most a Bartos család lett, őket kell majd legyőzni!

A horgászok kitartásának, és Kula Zolika hozzáértésének köszönhetően a halászlé az idei évben is az asztalokra került, köszönet mindenkinek aki a munkálatokban segített!

Közkívánatra ismét kibéreltük a városnéző kisvonatot, és bejártuk Tiszakécskét, és a Tiszapartot! Nos ha Péntek, vagy Vasárnap akkor irány a városi piac! Itt mindent vehetsz, talán még repülőt is!

Persze a gasztronómia is helyet kapott, szinte minden este összejött valami igazán finom falat! Kezdtünk sült csirkecombbal, amit a gyerekek némi fagyival fojtottak le, a felnőttek pálinkával. Aztán az elmaradhatatlan virslis és natúr lángos, köszönet érte Rózsának! De volt a már említett halászlé Bajai módra. Bartos Tibiéknek köszönhetően palacsinta partin is részt vehettünk! Valamint a végén egy laza babgulyás is elkészült.

A találkozó ideje alatt két alkalommal is szülinapot ünnepeltünk, előbb Deverdics Milán fújta a gyertyákat szám szerint hetet, pár nappal később Bartos Zsuzsi tiszteletére ültük körbe az asztalokat. Boldog szülinapot Kívánunk!!!

Persze mindenki kihasználhatta a fürdő adta lehetőségeket, ki melegebb, ki a hidegebb vizet választva. Vagy akár kombinálva.

Végszóként nagyon köszönöm azoknak akik ott voltak, és ilyen körülmények között tölthettem a szabadságomat! 

Deverdics Gábor

 

 

Tamási - 2017. július 7-16.

 

Baja - 2017. június 23-25.

 

Szulok - 2017. április 28 - május 1.

 

Húsvéti Találkozó, Kiskunmajsa - 2017. április 13-17. 

Húsvét Kiskunmajsán 2017- ben

Ebben az évben is egy maroknyi csapat húsvétolt Majsán. A Jonathermál Camping nagy szeretettel fogadott mindenkit akik itt töltöttük az ünnepet.
Pénteken pálinkás fogadással, szombaton Batisz Zsigmond emlékét ápolva ,koszorúztak a vezetők és a kistérségi társulás mutatkozott be. Volt nyuszisimogató, kovácsmester, horgoló, kerámiakészítő, tojásdíszítő , főzték a birkát, kakast, sütötték a csirkét de lehet , hogy pár dolgot nem is írtam be. Délután játékos vetélkedő volt a találkozó résztvevőinek.Mi közben megfőztük a sonkát tojást, és mire végeztünk a nyuszi is megfestette a tojásokat.
Húsvét vasárnap kicsit szemerkélt az eső, de a reggelit már együtt tudtuk elfogyasztani , így őrizve a hagyományokat.
Vasárnap délután a motorosok nagy örömére felvonulás és motoros bemutató volt, este táncos mulatság, közben lehetett falatozni és a TOTÓ nyereményeket is sorsolták. A Kikindai Vidám Fiúk nagyon jó zenével szórakoztatták a csapatot.
Hétfőn reggel a csapatunk kis legényei meglocsolták az egy szem lányunkat, és persze az asszonyokat is, hogy ne hervadjunk el. Ezután a kemping ifjai szódával és kölnivel tették ezt. Így reménykedünk a jó évben.
A fürdőben húsvéti nyuszilány üdvözölt és ajándékozott meg minket csokitojással. Nagyon hamar eltelt ez a pár nap, de az időjárás miatt sokan elindultunk haza.
Köszönet a kemping és fürdő minden dolgozójának a kedves fogadtatásért, sok programért. Jövőre veletek ugyanitt.

Lejegyezte: Szommerné Vera

 

 

Előtalálkozó, Csokonyavisonta - 2017. március 15-19. 

A BCC csapatból már volt aki 13.-án elindította az idei programot. Lassan, de biztosan összeállt a nyitó csapat, sőt a szomszéd megyéből erősítést is kaptunk. A létszámunk így 15 egységre szaporodott, nagy örömünkre.

Az idő megbecsülte magát, ezért a kinti beszélgetések és programok kellemesen teltek. Nemzeti ünnepünkön vadpörkölt volt túrós-kapros tésztával, amit mindenki köszönettel fogadott. Somogyi barátaink olyan finomat főztek, hogy mind a 10 ujjunkat megnyaltuk. Akik nem rajongtak a pörköltért azoknak a szűk baráti csapat (Kondákor, Tumpek) rántott húst és köretet tálalt frissen készítve.

Másnap este forralt borral mulattunk az időt, és melegítettük magunkat amíg beszélgettünk.

Pénteken húsos káposztát főzött a szervező csapat (Rózsa, Józsi és a segítőjük, Judit) amit megint együtt fogyasztottunk a derült időben, kipakolva, napozva.

Szombaton, Sándor napján, József nap előtt Sanyi barátunk halászlével kedveskedett mindenkinek és természetesen a meleget is prezentálta. A nem halimádók számára friss oldalast sütött Gizus, krumplipürével és a rántott hús maradékát (nehogy valami ránk maradjon) is lehetett fogyasztani. Az étkezéseink nem csak az evésről hanem a találkozás öröméről és a baráti beszélgetésekről szóltak. A névnaposok örömmel fogadták a köszöntéseket. A csapat pár kocsival szombaton ellátogatott a nagyatádi piacra egy kis bámészkodásra, utánpótlásra.

Sokat fürödtünk, a víz mindenkinek nagyon jót tett, köszönet a fürdő kedves személyzetének. Volt aki még kúráltatta is magát, hogy még jobb állapotba kerüljön.

A képek sok közös kajáról és fürdésről tanúskodnak, de az évkezdetnek ez az értelme. Nagyon örülünk, hogy megint el tudtunk indítani egy új évet és készülünk a következő békés találkozásokra. 

 

 

A beszámolót szeretettel írta: a megválasztott krónikás, Szommerné Vera

Adok-veszek

Képek a BCC életéből

Aktuális idő

2024. június 14.