2004. ÉVI BESZÁMOLÓK

 

Galamboki Zárótalálkozó - 2004. Szeptember 10 - 12.

A szeptember 10-12-i találkozón mindenki kipihenhette magát, programok nélkül szerveztük, így baráti beszélgetésekkel, pihenéssel, fürdéssel telt a hétvége. Felmerült az a lehetőség, hogy szombat délután spontán szervezéssel elmegyünk egy bortúrára, de Zalakaroson "Szüreti mulatságok" címén rendezvény volt, így inkább ezt választotta a társaság. A Fürdő téren lévő kirakodóvásáron lehetőség volt népművészeti tárgyak vásárlására, nassolásra. Nehéz volt ellenállni a kürtöskalácsnak, törökméznek. A finom borokhoz zsíros deszkát faltunk lilahagymával, közben egy nagykanizsai ifjúsági jazz együttes műsorát hallgattuk. A zene fantasztikus volt, nagyon jó hangulatot teremtettek, igazi örömzene volt. Utána utcabálon táncolhattak a fürge lábúak.
Szombat este egyik klubtársunk születésnapját is megünnepeltük; pezsgő, torta, tűzijáték, ajándék, volt minden.
Ez a találkozó kiváló lehetőséget nyújtott arra is, hogy a 2005. év rendezvényeiről beszélgessünk. Úgy tűnik, hogy igény lenne egy hét balatoni és egy hét horvátországi kempingezésre is.
Egy kis statisztika: a találkozón 27 egység volt, a Baranyások mellett képviseltette magát Somogy és Üllés is. Nehéz volt hazajönni, de csak 2 hetet kell várni: szeptember 27-én irány Szulok.Az eseményrol fotókat talál a fotógalériánkban!

Nyaka Ildikó

 

EU-ba lépés Nagyatádon - 2004. Április 30 - Május 2.

Szeretjük Nagyatádot, szeretjük az ottani kempinget, fürdőt! Aki volt már ott tudja miért, aki pedig még nem az menjen el és szeresse meg! Na nem reklámszövegnek indítottam e kis beszámolót, de évek óta idejárunk. Nem véletlenül. De nem csak mi, hanem a határon túliak is! Hiszen találkoztam nem egy német házaspárral, akik a korábbi években szintúgy itt töltötték napjaikat. 

Az időjárás elég kétséges volt, de egy pici kis esővel "megúsztuk" és meg tudtuk rendezni programjainkat, melyek közül a fő attrakció a május 1-ei EU-ba lépés ünneplése volt. Délelőtt ünnepélyes zászlófelvonás mellett emlékfát ültettünk, melyet a gyerekek kis zászlókkal ültettek körbe. Beszédet mondott Kovács Pál alelnök és Dr. Réfi Antal, a Castrum Kempinglánc - és így a nagyatádi kemping - igazgatója, aki megtisztelte jelenlétével a rendezvényt. Az avatás záróakkordjaként a kempingben nyaraló németekkel együtt pezsgőztünk, és köszöntöttük az újonnan EU taggá váló országokat.
Este közös zenés vacsora következet, melyet Hujber Jenő, a kemping házigazdája és testvére "varázsolt" elénk. A zenéről egy helyi zenekar gondoskodott. (A kellemetlenségről pedig a szúnyogok.) 
Másnap délelőtt az édesanyákat, nagymamákat köszöntötte a kempingben lévő gyereksereg. Ok egy kis műsorral készültek. A meghatódást követően pedig anyák és gyermekeik közös vetélkedőn vehettek részt. Délutánra még egy kis fürdésre volt idő, a hazautazást megelőzően. 
Úgy gondolom, hogy idén is jól indítottuk az évadot! Az eseményrol fotókat talál a fotógalériánkban!

 

Pünkösdi Találkozó - Igal, 2004. Május 28-31.

Egy új kempinget "próbáltunk" ki. Az idei Pünkösdi Találkozót Igalon rendeztük meg. Sajnos az időjárás nem volt kegyes hozzánk. Nem volt méltó a május végéhez. Ez kicsit rányomta bélyegét a hangulatra és a társaságra. 
Különösebb programot a fürdésen kívül nem terveztünk a hétvégére. 
Fürödtünk egyet, majd este "Nosza legyé' má' Te is milliomos" játékot játszottunk kivetítő segítségével. Jó móka volt. Pénz helyet deci borokat lehetett nyerni. A vetélkedő után a Némó nyomában című rajzfilmet vetítettük. A gyerekek és a felnőttek nagy örömére. 
Vasárnap azonban jó idő lett és többen jelentkeztek, hogy ellátogatnának a Krisna völgybe, azaz Somogyvámosra. Autókba ültünk és konvojban elindultunk az "érdekes és furcsa" világba. 
E kis falu határában a krisnatudatú hívok egy saját falut, életközösséget hoztak létre, mely mind szokásaiban, mind életvitelében teljesen eltér a mi, mai életünktől. Önmaguk gondoskodnak élelmezésükről, használati tárgyaikról, oktatásukról. Idegenvezetők vittek körbe és próbáltak "beavatni" minket e világba. Érdekes volt. 
Délután gyerek ügyességi vetélkedőt rendeztünk és a gyereknap tiszteletére az ügyeskedő lányok rengeteg palacsintát sütöttek, amit "kétpofára" ettek a gyerekek.
Hétfőre egy kis fürdés fért bele még hazamenetel előtt. Természetesen az igali hétvége után ragyogó idő lett. Legközelebb talán az időjárás is kegyes lesz. Az eseményrol fotókat talál a fotógalériánkban!

 

Kempingbál

Február 21-én, az pécsi Delta Étteremben tartottuk a 2004. évi Kemping Bálunkat. Az eseményrol fotókat talál a fotógalériánkban!

Adok-veszek

Képek a BCC életéből

Aktuális idő

2024. június 14.