2010. ÉVI BESZÁMOLÓK

 

Utótalálkozó Csokonyavisontán - 2010. Október 22-24.

Kerek egész nap!
A BCC idei utolsó találkozójára Csokonyavisontán került sor. Azt hiszem a résztvevők igen elégedettek lehetnek, mert a szervezők nem csak a remek programokról gondoskodtak, de még az időjárás felelőssel is egyeztettek. Így aztán csodálatos napsugaras, késő őszi időt élvezhettünk.
A nyár hosszú volt, főleg akinek munkával telt. Néhány barátunkkal már a húsvét óta nem találkoztunk. 
Szombaton délelőtt érkeztünk és a Müller testvérek és feleségeik már vártak minket, sós és édes süteménnyel valamint jóféle nyakolajjal.
Mi is átadtuk a süteményt, amit a feleségem készített még reggel, meg a jóféle ágyas törkölyt, amit szintén reggel szűrtem le. A nagy öröm és a kölcsönös üdvözlések közben lecsúszott néhány pohár desztillátum, aztán irány a medence.
A kellemes gyógyvízben beszámoltunk egymásnak kivel mi történt, merre járt, mióta nem találkoztunk.
Közben a meleg vízben jól esett a kellemes hűvös sör is. Még délelőtt Kálmán Józsi átjött hozzánk és vázolta a mai programot. Egyszerűen nem akartam hinni a fülemnek. Déli 1 órakor közös ebéd, 18 órakor tombolasorsolás, utána tűzijáték. Ezt nevezem! A fürdés után ebédhez gyülekezett a társaság. Mindenki vitte az asztalát, székeit a kijelölt helyre, ahol egy nagy kört alkotva telepedtünk le. Az ebéd csülkös töltött káposzta volt, ami igazán nagyon jól sikerült. Köszönet a készítőknek! Ebéd után kis pihenés, kávé, sütemények aztán vissza az élménymedencébe.A verőfényes napsütésben nagyon kellemes volt az időtöltés a vizes közegben. Bugyborék a hátra, dögönyözés a vállra ez igen… 
A vacsorát Müller Józsiéknál költöttük el. Az Ildi féle babos vacsora most is kiváló volt, köszönet érte!
Vacsora után visszamentünk az ebéd helyszínére, ahol most a tombolasorsolásra került sor. Jó hangulatban értékes ajándéktárgyak találtak gazdára. Közben már teljesen ránk sötétedett és kezdődött a tűzijáték. 
Azt viszont érdemes elmondani, hogy számomra nagyon megható volt ez a tűzijáték, hogy lehet ilyet is, hogy lehet így is! Hogy van ebben az országban egy kis csapat, aki jól tudja magát érezni így együtt. Aki méltó módon meg tud szervezni egy záró találkozót, közös programot, egy október 23.-át! És külön örömmel tölt el az a tudat, hogy mi is ide tartozhatunk. Köszönet a szervezőknek, köszönet a barátoknak! A magyarok Istene áldjon meg mindannyiunkat!

Jeli Tibor Nagyatádról


Idén utoljára felpakoltunk és útra keltünk Csokonyavisontára!
Két éve nyáron voltunk itt – uram bocsá’ – apartmanban, és akkor úgy, gondoltuk, hogy először és utoljára. Ennek oka a nem éppen illatosnak mondható víz volt, amibe én be sem mentem. De most meggyőztük magunkat – ennek barátaink is részesei voltak -, hogy ha másért nem is, de a társaság miatt mi is elmegyünk.
Hát mondhatom NEM bántuk meg, sőt, nagyon jól éreztük magunkat!

Pénteken korán reggel indultunk, hogy minél hamarabb leérjünk, így nyerve egy majdnem teljes napot. A társaság egy része már a medencében volt, egy része reggelizett, és voltak akiknek az előző napi poháremelgetéstől még „kalapáltak a törpék”, ezért inkább csendes pihenőztek.
Gyorsan ittunk egyet – kettőt, és nekiálltunk berendezkedni.
Aztán megtört a jég, elindultunk fürödni. Hát a szagát leszámítva – ugyan ez nehezen ment - , jól esett a meleg víz. Az időjárás kivételesen nekünk kedvezett, ragyogóan sütött a nap, így a kinti medencéket választottuk, annak reményében, hogy elviselhetőbbé válik a közeg.
Mire visszaértünk, megérkeztek Deverdics Gáborék is a klub legfiatalabb tagjával, a két hónapos Milánnal. Azon nyomban mindenki gügyögött, dajkált.
Roziék három órakor bedagasztották az elmaradhatatlan lángost, Jutkáék pedig nekiálltak a forralt bor készítésének. Aztán a szokásos csapat (Aranycsapat), megsütötte nekünk a lángosokat. Kentük a fokhagymát, a tejfölt, szórtuk bőven a sajtot. 
Ez a lángos nálam elnyerte „Az év lángosa „ címet.
Az est további részében összeültek kisebb – nagyobb társaságok, beszélgettünk, iszogattunk.
Szombaton reggel verőfényes napsütésre ébredtünk. Ugyan hideg volt a reggel, de ezen, segítettünk meleg ruhával, pálinkával. Délelőtt Kálmán Jutkáék a töltött káposztához készítették a gombócokat, majd egy nagy üstben feltették a káposztát főni. 11 óra magasságában már isteni illatok szálltak a kemping felett.
Treszner Marcsi tombolát árult, az értékes nyeremények reményében mindenki vásárolt.
Gyorsan fürödtünk egyet, aztán 13 órakor kitelepültünk a kijelölt helyre asztalokkal, székekkel, itókákkal, és kezdődhetett az ebéd. Nagyon finom volt, dicsértük is a szakácsokat. Megbeszéltük, hogy 18 órakor tombolázunk, a többség kint is hagyta az asztalát, székét.
A délután sokaknál csendes pihenővel, fürdéssel telt. Az idő remek volt, ezt sajnos a szúnyogok is megérezték, győztük is csapkodni őket.
A tombolanyeremények hamar gazdákra találtak, aki nyert – én is, pedig nem szoktam – az örült, de a többiek sem búslakodtak. Borsos Zoli idén is meglepte a klubtagokat, tűzijátékkal érkezett az utótalálkozóra. Deverdics Józsi, Tumpek Feri, Takács Csaba segítettek Zolinak az előkészületekben, illetve a fellövésnél is. Nagy ovációval, és tapssal fogadtuk a meglepetést. Éjszakába folyó beszélgetéssel, iszogatással zártuk a szombatot.
És ismét eljött a nem várt utolsó nap. Borongós reggelre ébredtünk, de megszántak bennünket az égiek, nem esett. Reggeli után mindenki pakolászott, aztán fürödni mentünk. Már annyira hozzászoktam a jellegzetes „illatokhoz”, hogy nem is éreztem. Miután utoljára jól kiáztattuk magunkat, és visszamentünk, már mindenki útra készen állt. Elbúcsúztunk, hiszen a többséggel csak jövőre találkozunk legközelebb. 
Azt mondták nekem, hogy negatívumot is kell írni. Hát én azt most nem tudok, mert én mindennel meg voltam elégedve (talán csak a kemping szociális helységeivel nem), de ez ugye nem a szervezésre vonatkozik.
Köszönjük a hétvégét, nagyon jól éreztük magunkat. Én külön köszönöm - gondolom többen csatlakoznának most hozzám -., a szervezők munkáját, azt, hogy egész évben azon dolgoztak, hogy mi jól érezzük magunkat.


Takácsné Fekete Gyöngyi


A találkozóra készülve nagyon bizakodóak voltunk az időjárást illetően. Mártaiék és Miltnerék már kedden megérkeztek, ok voltak a fogadóbizottságunk. Mi szerdán érkeztünk a Deverdics Józsiékkal együtt. Csepergő esőben állítottuk az élősátrat, aztán intenzíven elkezdett esni annyira, hogy pont a kettőnk élősátra előtt akkora tó keletkezett, hogy csak a kacsák hiányoztak hozzá. Na de minket a fanatikus kempingezőkét ez nem riasztott el. Dolgunk végeztével jót fürödtünk délután, aztán egy nagyot vacsoráztunk és egy jót aludtunk.

Csütörtökön érkeztek már többen és egyre hangosabbá vált a kemping. Mindenki igyekezett rég nem látott barátait üdvözölni és kicsit beszélgetni velük. Pálinkáspoharak zaja verte föl a németek által megszokott csendet. Egy szűkebb csapatot, akikkel a Kondákorék együtt szoktak lenni felhívott az Aranka, hogy készüljünk fel mert jönnek. Csütörtökön este megleptek minket. Tibi és az Aranka bepácolt csirkehússal, amit a szokásos jól bevált duó Farkas Jani és Tumpek Feri megsütött nekünk tárcsán. Közben a Deverdicsék sütőjében ropogósra sült krumpli készült hozzá. Nagyon finom vacsora lett belőle és örültünk, hogy, ha most nem is tudtak velünk több időt tölteni az Arankáék akkor is ott voltak egy kicsit és beszélgethettünk velük.

Pénteken is még érkeztek vendégek és még helyet is találtak. Többek között a legifjabb kempinges is ott volt Deverdics Gáborék pici fia, Milán, aki nagy népszerűségnek örvendett. Kézről kézre járt. Még a Nyaka testvérek (Balázs és András) is megdajkálták igazán aranyosak voltak. Még arra is vigyáztak nehogy a nap a szemébe süssön odaadták a napszemüvegüket a Milánnak. Csütörtökön, pénteken és szombaton igazán gyönyörű időnk volt, ragyogóan sütött a nap. Sütkéreztünk a vízben is. Este összejöttünk a szokásos lángos partira. A hűvösebb időjárás miatt A Deverdicsék fűtött élősátrában szaggattuk ki és kelesztettük a lángost,majd a Tumpek Feri és A Farkas Jani azt kisütötte. Mivel a Rozi nem hibázhat így a lángos kiváló lett amit a Kálmán Jutka által készített finom forralt borral öblíthettek le a klubtagok legnagyobb megelégedésére. Az igen hosszúra nyúlt esete után fáradtan dőltünk az ágyba.

Szombaton ebéddel leptük meg a klubtagokat, ugyanis töltött káposztát készítettünk a Jutkával és a Rozival. Kör alakban összeraktuk az asztalokat mindenki evett ,ivott aztán beszélgetett kicsit majd belefáradva az evésbe elmentünk fürdeni. Este tomboláztunk is voltak szerencsések és kevésbé szerencsések de végül nem ment el senki üres kézzel mert aki nem nyert annak néhányan a sajátunkból adtunk. Aztán fantasztikus élményben volt részünk ugyanis Borsós Zoli tűzijátékkal kedveskedett a csapatnak. Igazán kitett magáért. Aztán még mindig nem ért véget a móka ez után kezdődött csak igazán aminek az lett a vége,hogy Kálmán Józsi éjjel kirakott egy nagy papírt a lakókocsi ajtajára azzal a felirattal, hogy „ alszom” erre keltünk vasárnap. Nem is került elő sokáig. Mivel utolsó nap volt azért mindenki még fürdött és csak igen nehezen ebéd után indultunk haza azzal a tudattal, hogy mikor lesz még március? Nagyon sokat nevettünk és jól éreztük magunkat hála Kálmán Józsinak a szervezőnek és persze a jobb és bal kezének ahogy lenni szokott. Remélem sok ilyen jó találkozónk lesz még amin elmondhatjuk semmit veszített Kálmán Józsi a humorából. 

Treszner Marcsi klubtársatok

 

Tamási Találkozó - 2010. Szeptember 24-26.

Hát eljött a várva várt Tamási!
Már Pünkösdkor ide készültünk, de az esőzések miatt sajnos el kellett halasztani. Imáink meghallgatásra találtak, csütörtöktől – szombatig jó időt jósoltak nekünk. Treszner Marcsiék, mint szervezők, már szerdán lementek, néhányan csütörtökön érkeztünk.
Előttünk érkeztek a Roziék és a Kálmán Józsiék is, oket Marcsi tojásos gombával várta, amit a kempingben szedett. Miután jól belaktak újult erővel szedték a vacsorára valót is. Mi a Gizivel kicsit aggódtunk értük, de a gomba tényleg jó volt. Az érkezőket Marcsi fogadta, mindenkinek segített a helyválasztásban, bemutatta a kempingvezetőt, elmondta a stranddal kapcsolatos tudnivalókat, szóval anyánk helyett anyánk volt.
Miután letáboroztunk, és ittunk a saját, illetve egymás egészségére is, megnéztük a strandot. A többség a meleg, illetve még melegebb vizet választotta, de voltak bátrak is, akik a 26°C – os vízbe is bemerészkedtek

Csütörtök délután megnéztük a Görögországot megjárt kempingtársak – Deverdicsék, Kálmánék – videofelvételeit, meghallgattuk az ultibeszámolókat. Örültünk, hogy jól sikerült a „kirándulásuk”, és szebbnél szebb helyeken járhattak. Este a hidegre való tekintettel mindenki belülről próbálta melegen tartani magát.

Pénteken aztán megtelt a kemping, a német vendégek legnagyobb megrökönyödésére. Már csütörtökön kérdezgették a Borsos Zolit, hogy mi lesz itt, hányan jönnek még, de erre azért nem számítottak. 26 egység jelent meg, BCC–n kívül jöttek vasiak és MHKK- sok is. Napközben a kellemes időnek köszönhetően napoztunk, fürödtünk, iszogattunk, vagy csak lógattuk a lábunkat. Néhányan Kovács Pali vezetésével átmentek Ódánypusztára lovas kocsizni.

És eljött az este...
Egy sörpadokkal, asztalokkal kialakított területet foglaltunk el, mindenki hozta a tányérját, bögréjét, és máris indulhatott a lángos - party. A zenei alapot Takács Csaba biztosította különféle műfajú és stílusú zenékkel.
Az Aranycsapat – Rozi, Tumpi, Jancsi – teljes gőzzel belevetették magukat a lángos sütésbe. Volt fokhagyma, tejföl, reszelt sajt, és készültek még V.I.P.- es lángosok is kolbásszal töltve. Az est vidám hangulatát Kálmán Jutka alapozta meg kiváló forralt borával. Treszner Marcsi folyamatosan tüsténkedett, a kiszolgálásra sem lehetett panasz. Mindnyájan csillagos ötöst érdemelnek, nagyot alkottak. Az est kellemes hangulatban telt el, jókat beszélgettünk, az ismertebb számokat énekeltük. Éjféltájban már csak egy kisebb társaság volt ébren, Farkas Rudiékkal gitároztak, énekeltek.
Szombaton a „pálinkás jó reggelt” betartottuk. Napközben szomszédoltunk, fürödtünk, iszogattunk, sütögettünk, főzőcskéztünk. Vacsora után már megjelentek az első felhők, és amitől tartottunk, bekövetkezett, eleredt az eső. Ennek ellenére a baráti társaságok összeültek 1- 1 lakókocsinál, és kellemesen eltöltötték az utolsó estét. 
Sajnos eljött az egyáltalán nem várt utolsó nap, a hazautazásé. Az eső csak esett.
Reggeli után már egy kicsit pakoltunk, aztán egy nagyot fürödtünk, aztán sajnos újra pakoltunk és kora délután hazaindultunk.
Mindent összevetve nagyon jól éreztük magunkat, meg voltunk elégedve a kempinggel, stranddal. Megbeszéltük, hogy máskor is eljönnénk ide, vonzó benne, hogy 100 km-en belül van, és jó az út. Igaz, ehhez a jó társaság is elengedhetetlen. 

Takácsné Fekete Gyöngyi

 

Őszi Találkozó - Igal - 2010. Szeptember 10-12.

Találkozó sárdagasztással és felhotlen jókedvvel

Voltak akik csütörtökön 9.-én érkeztek, hát nekik legalább megadatott egy nap jó idő! Hiszen csütörtökön még gyönyörű, verőfényes, igazi kora nyári idő volt. Mi pénteken érkeztünk, mint ahogy sokan mások is. Már otthonról felhőszakadásban, ami itt sem csitult. Amikor kiszálltam az autóból világossá vált előttem, hogy ide a frissen vásárolt, de még fel nem avatott gumicsizmámat kell bevetnem. Gyors üdvözlés, és helykeresés után (Kovács) Pali bácsi segítségével hamarosan állt az elősátrunk is. Ezúton is köszönjük!
Ebéd után Szűcs Pistáéknál néhány pohár desztillátummal készültünk fel a fürdőzésre. Este 7-re Farkas Rudiék is befutottak. Klub keretek között, saját lakóval, ez volt az első útjuk. Segítettünk felállítani az elősátrat, aztán éjfél után fél 1-ig tartott a avatási ceremónia, miközben kiürült néhány palack is. Az eső egész éjjel verte a lakó tetejét.
Szombaton pihenés, fürdőzés, záporeső, majd késő délután közös programra készültünk. Az eső most szinte még jobban zuhogott, így fedett helyre kellett vonulnunk. Más lehetőség nem lévén a mosogatónál húztuk meg magunkat. A fiúk nekiálltak a forralt bor készítésnek, és a lángos tészta is elkészült, (Ica néni, Andrea, Ági) hála a szorgos női kezeknek. A lángos sütésében pedig a már korábbi alkalmakkor is jól bevált duó, Tumpi, és Jani vették ki a részüket. Természetesen tárcsán. Ezen a zsebkendőnyi területen aztán a BCC jelen lévő tagsága jóízűen falatozott és kortyolgatott, amit a helyszíni szemle fotói is tanúsítanak. Később, mikor a zenekar is jóllakott, jó hangulatú, közös énekléssel múlattuk az időt. Amikor este 10-óra felé szétszéledt a tagság, még éjfélig beszélgettünk Rudiék pompás élősátrában. 
Egyszer mindennek vége szakad, egyszer minden véget ér! Vasárnap azért még fürödtünk, igyekeztük kihasználni a maradék kis időt is. Kedvetlenül álltam neki a pakolásnak. Feltalpalás, rákapcsolás, majd a búcsú pillanatai. Ismerjük mindannyian. Útban hazafelé azon tűnődtem, hogy eső is volt, sár is volt, meleg sem volt! Ennek ellenére az meg sem fordult a fejünkben, hogy ne menjünk el Igalba. A fürdő meleg és forró vizű medencéi, a szívélyes és jó hangulatú baráti beszélgetések, borozgatások, közös program, ez az, ami ide vonz bennünket és másokat is ezekre, a találkozókra. Ezen a találkozón nagyon, de nagyon jól éreztük magunkat!
Köszönet a szervezőknek és köszönet mindazoknak, akik tettek, azért hogy jó hangulatban teljen ez a hétvége is! Köszönet érte!
Adjon az Isten még sok hasonlót!

Jeli Tibi Nagyatádról

 

Nemzeti Találkozó - Révfülöp - 2010. Augusztus 12-22.

Mindenki igyekezett mielőbb megérkezni a Balaton legszebb, legrendezettebb és legvirágosabb kempingjébe, hogy részt vegyen az MHKK és a BCC közös szervezésében megrendezett II. Nemzeti Találkozón.
A hely sajátosságai miatt csak kisebb és korán érkező egységek tudtak egy térségbe kerülni. A többiek jellemzően szétszóródva találtak helyet, de a kempinges életformát szeretőknek ez nem okoz gondot: bárki legyen is a szomszéd, hamar talál jó társaságot.
A BCC tagságát ezen a találkozón 26 egységgel, mintegy 80 fo képviselte. Tudjuk, hogy néhányan nem tudtak jelen lenni a limitált férőhelyek miatt. Sajnáljuk azok távollétét, akik szerettek volna velünk tartani, reméljük, a jövőben ilyen okok miatt nem kell kihagynia senkinek a találkozót. 
A kemping egyebekben az eddigi magas színvonalon biztosította a találkozó feltételeit - a mondhatni megszokott és elmaradhatatlan zöld szúnyogokkal együtt, melyek legalább nem csíptek…..
Az időjárásra nem lehetett panaszunk, a néhány zivatar – ami többnyire éjszaka jött – igazából a vizet nem hűtötte le, még a sátrasoknak sem kellett szárogatniuk holmijaikat a törülközőkön és a fürdőruhákon kívül.
Különböző aktivitással vettek részt tagjaink a mindig lelkes szervezők által kínált programokon. A legnagyobb érdeklődést most is a kemping-totó iránt tanúsítottuk, de szép számban vettünk részt a minigolf és petanque versenyeken, valamint a zsíros kenyér partin és a tombolasorsoláson is.
Esténként a kisgyerekek és a felnőtt gyerekek számára Buzády Gyuri bácsi mint „mozigépész” kínált jobbnál jobb mesefilmeket a Lúdas Matyitól kezdve a Vízipókon át a Két Lottiig. 
Többen is részt vettek a kemping animátorok által szervezett, vidám hangulatú vízi tornán is, míg a legkisebbek az idén megnyílt gyermekmedencében pancsolhattak.
Új kínálattal jelentkezett a kemping területén a kürtőskalács árus, aki nagy választékban sütötte az isteni finomságokat.
Többen tettünk rendszeres látogatást gyalog vagy bringával a falu központjába, ahol kinek a kituno sült keszeg, kinek a különlegesnek számító birs fagyi tett emlékezetessé egy-egy kirándulást.
Kisebb csoportok, így mi is egyénileg kirándultunk Keszthelyre, Tapolcára, Veszprémbe, Badacsonyba, ahol ismét meggyőződhettünk arról, hogy itt is jó bort mérnek…..
A záró esten jóízűen, együtt fogyasztottuk el a kemping szakácsai által készített babgulyást, melyet követően baráti beszélgetéssel és jó hangulatú karaoke programmal folytattuk a mulatozást.
A találkozó utolsó estéjén pedig a BCC csapata egy közös dalos összejövetellel köszönt el egymástól és az idei nyári találkozótól, ahová reméljük a jövő nyáron is visszatérünk.

Visy család

 

Cserkeszőlői Találkozó - 2010. Július 15-25.

A BCC ismét egy új kempinget és fürdőt próbált ki, ezúttal Cserkeszőlőn. A kemping az igényeknek megfelelő, az alkalmazottak segítőkészsége kimagasló volt. A kemping mellett lévő strand 8 működő medencéjében mindenki megtalálta a megfelelő hőmérsékletűt. A 4 gyermekmedencét, ugyan nem próbáltuk, de a látottak alapján azok is jók lehettek, hisz rendkívül ötletes játékok voltak bennük.

A találkozón 17 egység vett részt, illetve néhány MHKK-s. A tagok nagy része beutalóval érkezett, így naponta gyógymasszázsra jártunk. Ez egyébként napi témát is biztosított, hisz megbeszéltük, kit ki masszírozott és mennyire volt "kemény".

Természetesen a kirándulások itt sem maradtak el. A csapat nagy része ellátogatott a helyi csipkemúzeumba, kerékpárral Kunszentmártonba. Páran elmentek és megnézték a Tiszakürti arborétumot és a Kecskeméti cifra palotát.

A találkozó első néhány napja egybeesett a Cserke Vitéz napok rendezvényeivel, így láthattuk Soltész Rezsőt, Mága Zoltánt vagy épp a szuper dáridó előadását. A fürdőben hagyományőrző csoportokat, török táncosokat.

Az estébe nyúló beszélgetések közül is kiemelkedik a "lángosparty", ahol Treszner Marcsi újítása a kolbászos lángos mellett a hagyományos lángos is fogyott szépen.

Sajnos nem minden nap telt vidáman. Szeretett klubtársunk Pojányi Jani temetése idején gyertyát gyújtott a kis csapat, és némán emlékeztünk.

Összegezve úgy gondolom mindenki jól érezte magát, annak ellenére, hogy a tagok többségének reklamálása ellenére sem kaptunk CSOKIS SÜTIT a Marcsitól! Ennek a találkozónak is volt egy olyan része ami elkerülhetetlen és ugyanolyan borzasztó: hamar eljön a vége. Rendeztük a számlát, ami 2 fos egység esetén a kezelésekkel együtt 3.600Ft-ba került, ami igen kedvező. Csomagoltunk, majd hazaindultunk, hogy felkészüljünk a következő találkozóra.  

Deverdics Gábor

 

Pünkösdi Találkozó Kiskunmajsán - 2010. Május 21-24.

Pünkösdi Találkozó Tamásiban

Ezzel a címmel kezdődött volna ez a beszámoló, ha az élet nem befolyásolja a lehetőségeinket.
Május 16.-án este elkezdett esni az eső, és öt napig meg sem állt, így döbbenetes mennyiségű vizet zúdítottak ránk az égiek. A hírekből hallottuk, és pécsiként megtapasztaltuk, mi is az az özönvíz, ami már lassan kezdte utolérni a bibliai mennyiséget. Szerdán elállt az eső, és az igazi, elszánt, konok, és eltökélt kempingesek már keresték is a csapatot, ki az, aki vállalja a kimozdulást, s elindul a pünkösdi kempingtalálkozóra.
Tamásiból jött a hír, traktorokkal mozgatják a lakókocsikat, járműveket, oda most nem tudunk menni. De hova? Szinte válaszként jött az ötlet: a kunsági homok minden vizet elnyel, így menjünk Kiskunmajsára!!! Késő esti telefon Balogh Zsoltnak, a Jonathermál kemping vezetőjének, aki már pár másodperc múlva átérezve a helyzetet, felajánlotta a segítségét, a BCC tagjait nagy szeretettel és találkozós kedvezménnyel várják. Gyors telefonálások, emailek, honlapfrissítés. Az eredmény? Már csütörtök kora délelőtt hét család talpalt, élőtetőt vagy élősátrat állított, és telefonált mindenkinek: Gyertek, itt remek minden, olyan, mint ahogy megszoktuk!
És valóban olyan volt. A recepción a szokásos kedvességgel és vendégszeretettel fogadtak mindannyiunkat, egy asztalon tábla: „Köszöntjük a BCC pünkösdi találkozójára érkező kempingeseket!” Az asztalon pedig pálinkásüvegek garmadája, forralt bor és szállongó illatú, frissen sült pogácsa várta és fogadta az érkezőket.
A társaság tagjai pedig folyamatosan érkeztek, szombat reggelre majdnem mindenki befutott: lakóautósok, lakókocsisok, sátrasok, sátras utánfutósok, s az elmaradhatatlan vendégek. Az utolsó egységgel a Kelemen család vasárnap este futott be, de elmondhatják, hogy itt voltak, s jól érezték magukat. 24 egység települt le, de a szombati közös étkezésnél láttuk, hogy milyen sokan is voltunk, megtöltöttük a sátrat, ahol közösen vacsoráztunk.
A találkozó szervezője, aki új elnökségi tagként először debütált, Treszner Marcsi kitalálta, hogy idén az első főzést is O celebrálja le, ez pedig csirkepaprikás lesz, savanyúságokkal, kétfajta körettel, olasz borral. Így is történt, amíg a társaság nagyja fürdött, a kétfős „szakácsjózsi” csapat és a segítőik szorgoskodtak, készítették a finomságot, amire 16 órára volt érkezése mindenkinek.
A vacsorasátorban Kálmán József BCC alelnök ismételten együtt köszöntötte a találkozó résztvevőit, a jelenlevő kempingvezető Balogh Zsoltnak megköszönte a rugalmas és gyors fogadásunkat, a vacsorához a Troha családnak a felajánlásokat, s ezek után addig fel sem álltunk az asztaloktól, amíg a fazekak, bográcsok ki nem ürültek.
Vacsora után pedig kezdődött a nagy társasági élet. Ezen a hétvégén három tagunk (Kovács Eszti duplán, Újj Ági és Takács Gyöngyi) ünnepelte a név- és születésnapját. Mivel hölgyekről van szó, megengedhettük, hogy kortalan születésnapi partit hozzunk össze. Szólt a zene, a gigákon folyt lefelé az ital, a társaság jókedvét a fokozódó hangos nevetések, viccelődések és éneklések tükrözték vissza. Ahogy sötétedett, a zenére egyre többen ropták a táncot.
A vasárnap és a hétfő a visszafogott pihenésé lehetett volna, de a közel harminc fokos meleg egybetartotta a társaságot, ébredés utáni álmos koccintások, közös reggelik, kávézások, ebédek, vacsorák és sörözések mellett a közös fürdések is domináltak. A sikeres horgászok, Deverdics Gábor és Szommer Józsi jóvoltából mindannyian ettünk tárcsán sült halat.
Az otthon maradt érdeklődök szűnni nem akaró folyamatos telefonhívásaira válaszoltunk, s a mosolygó hangokból csak azt lehetett hallani:
Igen, maximálisan jó az idő, itt van szinte mindenki, Ti miért nem jöttetek, huhú mit hagytatok ki!
Pünkösdhétfő a hétvége plusz egynapos ajándéka. Bontás, pakolás és fejtörés. Hová is tudunk menni legközelebb, mert annak megfelelően kell elpakolni. Bizsereg a bőrünk, meg kicsit pótolni is akarunk. Nem kellene valamikor elugrani Tamásiba?! Úgy is terveztünk mostanában oda egy utat... 

Nyaka László

 

2010. Pünkösd - Csisztafürdő

Hónapok óta készültünk Tamásiba, de sajnos az esőzések miatt nem tudtak fogadni minket, így klubunk Kiskunmajsa mellett döntött. Nekünk az elég messze (255-km) van, ezért a somogyi elnök Kiss László szervezte baráti találkozóra mentünk. A helyszín a Pécstől 110-km , Nagyatádról 70-km-re lévő Csisztafürdő volt.
Pénteken, 21.-én érkeztünk akkorra Noémi és Lajos bácsi Kaposvárról, valamint Markó Pistáék Pécsről már ott voltak. Lajos bácsi saját alma pálinkával kínált bennünket. Majd letáborozás után fürdés a kellemes gyógyító vízben. Este nálam egy kis törköly és vörös borozásra jött össze a csapat. Éjszaka jókora zuhét kaptunk.
A szombat ismét almapálinkával kezdődött és az immár öt egységre bővült vidám társaság újra a medence, majd napsugarak mellett döntött - megjött Kiss Laci és egy hoboli család is -és pihent a kellemes napon.
Közben megkóstoltuk Markó Pistáék saját készítésű sonkáját, szalonnáját, szalámiját. Vacsora után a beszélgetésé és a fehér boré volt a főszerep. 
Vasárnap meglátogattak minket Kaposi Zoliék, akik új klubtagok és még nem készült el teljesen a lakókocsijuk. Azért egy jó fürdésre, néhány órára eljöttek.
A kemping nagyon kellemes füves, puha talajú, barátságos, családias légkörű, négy gyógyvizes medencével.. Retro jellegű, de folyamatosan takarítottak. A rendre nem lehet kifogás. A medencétől 20 méterre már lehet táborozni. Fonyód 6-km-re van. 
Nagyon kellemes néhány napot tölthettünk el! Köszönet érte!

Jeli Tibor - Nagyatádról

 

Nyitó Találkozó, Igal - 2010. április 30. - május 2.

Ebben az évben a május 1. nem kényeztetett bennünket hosszú hétvégével, ezért egyénileg kellett megoldani a "hosszabbítást". Még az időjárás is bizonytalankodott a hét elején, de szerencsére Hajnal Miklósnénak, Magdikának , - a kemping vezetőjének, - jó a kapcsolata az égiekkel, így igazán kellemes időjárással várt bennünket. Többen már szerdán megérkeztek, mi csütörtökön délben kötöttünk ki. A kemping már erősen zöldellő fái, hangulata a régi, így már érkezéskor gondoskodik a kellemes közérzetről. Legutóbb tavaly ősszel találkoztunk itt, de kellemesen emlékezünk arra is, amikor a BCC 2004-ben itt látott napvilágot. Előzetesen 20 egység jelentkezett, de amint lenni szokott, a végleges szám mindig felfele alakul. Így volt ez most is. 32 egység lett a leltár vége. A BCC-n kívül jöttek Szekszárdról (TTE.), Soltról az (MHKK-tól), valamennyien kellemesen töltött napokról szóltak a távozáskor. Nagyon tetszett a fürdőbe közvetlen átjárási lehetőség, de lenyűgöző a madárcsicsergés, külön élmény volt a mókusok szaladgálása, akik annyira szelídek, hogy pár méterre is megközelítettek bennünket.
Szombat délutánra terveztünk egy kirándulást TAB-ra, a Nagy Ferenc fafaragó galériát készültünk meglátogatni. Kiderült, hogy ilyen rövid találkozók esetén a baráti beszélgetések, laza időtöltés, netán vidám borozgatásoknak nagyobb a keletje, mint gondoltuk volna.
Szombat estére közös zöldhagymás-zsíroskenyeres, forralt boros lakoma jó alapot teremtett a baráti beszélgetéseknek. Még dél előtt többen úgy gondolták, hogy lejárt a forralt borok ideje, - már ahhoz meleg lesz. Estére kiderült, hogy a sűrű lombok alatt este felé bizony mindenki szívesen kortyolgatott a fűszeres vörösből.
Sajnos hamar megvirradt a vasárnap hajnala, amikor a napi programba sokaknak a bontás, csomagolást és hazaindulást is be kellett építeni, búcsúzni.
Kellemesen eltöltött napokkal emlékezünk a találkozóra, azzal búcsúztunk, hogy szeptemberben ugyan itt!
Viszontlátásra a Hőforrás Campingben Igalon.

Buzády György

 

Húsvéti Találkozó Kiskunmajsán - 2010. Április 2-5.

Deverdics Gábor már 30.-án odaérkezett mi pedig 31.-én. Megbeszéltük, hogy is lenne legcélszerűbb állni a lakókocsikkal és annak alapján rendezgettük az érkezőket másnap. Csütörtökön  vidáman vártuk az érkezőket némi pálinkával és egyéb finomságokkal. Jó volt újra várni a csapat érkezését. Mindenki igyekezett kipakolni, enni és még fürdeni. Olyan kegyes volt az idő hozzánk, hogy még napozni is tudtunk, ki a vízbe ki a szárazon. Természetesen az esti beszélgetések sem maradhattak el. Pénteken lehetett jelentkezni a tojásfa állító  valamint  csapatversenyekre. Az érkezőket a kemping egy szép Jonathermálos bögrével ajándékozta  meg valamint minden érkező kapott nyereményszelvényt mellyel egy 1 hetes beutalót sorsoltak ki. De hogy a hosszú úton megéhezettek éhségérzetét csökkentsék fánkot és pálinkát is kínáltak a recepción. Szombaton reggel a fúvószenekar csalogatta a vendégeket az ünnepélyes megnyitóra ahol a megnyitó után koszorúztak és a megjelenteket friss pogácsával és borral kínálták. Majd gólyalábas bemutatóval szórakoztattak minket. Volt lehetőség megint  különböző állatok simogatására  amit a gyerekek nagyon élveztek. Többféle programra lehetett jelentkezni, aki akart. Gyerekeknek volt kézműves foglalkozás, ami szintén mindig népszerű.
Este tábortűznél a kemping vendégei  szalonnát  sütöttek, amihez mindent biztosított a kemping. Jó hangulatban sütögettünk, ettünk és beszélgettünk. Vasárnap reggel az ébredést követően kedves meglepetésben volt részünk. Jött a nyuszi minden BCC tag sátrához. Mint kiderült Kálmán Józsi volt a nyúl, de nagyon élveztük a dolgot. Olyanok vagyunk már, mint a gyerekek. Mikor túl voltunk az első húsvéti örömön ittunk egy kis pálinkát az ünnepre és elkezdtük kirakni az asztalainkat és a székeket szépen sorba a lakókocsik elé. Mindenki megterített hozta a finom sonkát, csülköt, tojást és minden más finom falatot aztán szépen megreggeliztünk, és amikor teli volt a hasunk tombolasorsolással folytattuk. Lettek beutalók sorsolva és mindenféle ajándékok is. Aki semmit nem nyert annak néhányan felajánlottunk a saját nyereményünkből valamit, hogy a húsvét alkalmából ne legyen ajándék nélkül senki, akinek nem jutott abból azokat én támogattam meg ajándékkal. Elég nehezünkre esett felállni az asztaloktól, de csak elindultunk, hogy fürödhessünk. Sütkéreztünk a vízbe  a madarak énekeltek a fákon, szuper volt. Délután lehetett kocsikázni, menni és borozgatni este pedig aki igényelte  rendelhetett vacsorát.
Este voltak az eredményhirdetések a klubtagjaink sajnos nem nyertek, de az ottléttel már nyertünk  ezért egyáltalán nem zavart minket. Este  élőzene mellett rophatták a táncot, akik nem fáradtak el napközben a rengeteg programba. A húsvét hétfő természetesen a locsolással kezdődött aztán a reggeli után még egy utolsó fürdőre mentünk ahol a húsvéti nyuszi várt minket csoki tojással valamint minden belépő egy jégkrémet is kapott. Később a Kemping részéről is jöttek a locsolófiúk, akiket mindig szívesen fogadunk. Aztán jött a nyuszi is akit mindig nagyon várunk mert igazán bájos. A gyerekek is kaptak tőle tojást és mindenki fényképezkedni akart vele. Deverdics Gábor és Szommer Józsi még előző nap elmentek horgászni és fogtak 3 szép halacskát, amit még este megpucoltak. Mielőtt hazajöttünk volna a mi Rozink megfőzte a halászlét, ami nagyon finomra sikeredett  ezért  aztán jóllakottan pakolhattunk el. De örültünk, hogy az idő ilyen kegyes volt hozzánk és újra együtt tölthettünk egy szép ünnepet a klubtagokkal. 
Örömünkre szolgál, hogy van 6 új belépőnk is őket sok szeretettel üdvözöljük körünkben és kívánom, hogy érezzék magukat nagyon jól a csapatunkban. Köszönjük Kálmán Józsinak a szervezést, akinek jóvoltából vehettünk részt a rendezvényen. 

Klubtársatok: Treszner Marcsi

 

Előtalálkozó Csokonyavisontán - 2010. Március 12-15.

Lakókocsimmal a nagy hó miatt nem tudtam kiállni a telephelyről, így késik a műszaki vizsgáztatása. Klubtársainkkal viszont szerettünk volna találkozni, ezért elhatároztuk, ha kempingezni nem is, de látogatóba elmegyünk Csokonyavisontára. Szombaton délelőtt érkeztünk.Szeles idő volt, a felhők gyorsan úsztak az égen, ezért hol kisütött aztán meg beborult. 
A kempingben sok lakókocsit láttunk, embereket viszont alig. Ilyenkor majd mindenki lubickol, hiszen azért jött. Gyorsan átöltöztünk mi is, és irány a medence. Itt aztán jó hangulatú beszélgetéssel telt az idő. A rég látott ismerősökkel a hosszú tél után tényleg van miről beszélgetni.
Aztán egy csapásra mindenki otthagyta a gyógyító közeget, - Bahrein F1! - még jó hogy jöttek Hollerék mert egyedül maradtunk.
Délután 2-után mi is kikászálódtunk a vízből, és mire felöltöztünk Rózsi már dagasztotta a lángosnak valót. Másokat a nagy mennyiségű sajt lereszelése kötött le. Én a forralt bor elkészítésénél segédkeztem, valamint átvettem a tábori fényképész szerepét. Az üstházba a gázégő begyújtása okozott némi problémát.  Aztán ez az akadály is elhárult nagy nehezen, miután Kálmán Józsi robbantott néhányat. A tűz vidáman lobogott a forralt bor is lassan elkészült, mosolyogtak benne a citromkarikák. Másik két tűzön már a lángos is sült. Közben a hideg időre való tekintettel, néminemű desztillátum is fogyott. A jó hangulatú falatozás után, kezdődött a tombolasorsolás. Értékes tárgyak között beutalókat is lehetett nyerni.
Az este jó hangulatban telt, de aztán a hirtelen jött alkony hűvösét már nehezen enyhítette a forralt bor. Elbúcsúztunk hát klubtársainktól és fájó szívvel indultunk haza. Útközben arra gondoltam, hogy ez a kis csapat, a télies idő ellenére azért vidáman, barátságban és szeretetben tölti ezt a találkozót is. Adjon az Isten még sok ilyet! 

Jeli Tibor - Nagyatádról

 

BCC Bál - 2010. Február 20.

A távolság idén sem volt akadály...
Már én sem tudom megszámolni, hogy hány alkalommal mulattam át a baranyai klub által szervezett bált. A gazdasági válság Pécset sem kerülte el, de mi törzstagok, akik ott voltunk még ennek ellenére is tudtuk tartani a frontot mindenki helyett.
Idén is a Laterum Hotel**** volt a helyszín, mely csodálatos pompával várta az érkezőket. Az asztalokon elhelyezett kártyák segítették az ülésrendet. Az „A”, „B”, „C” menük mennyisége, minősége önmagáért beszélt. A törzstagoknak számító zenészek egész éjjel húzták a talp alá való zenét. Az est fénypontja ismét a tombola volt. Értékes tárgyak, beutalók kerültek kisorsolásra, melyért köszönet a vezetőségnek, akik évről-évre sok-sok munkával, kitartással teszik izgalmassá ezeket a perceket.
Köszönöm, hogy idén is veletek tölthettem ezt a szép estét, mely hajnalig tartott.
„Egyszer te is légy vendégünk...” 

Lukács Marianna 

 

BCC Közgyűlés - 2010. Január 16.

A BCC 2010. január 16-án a Dunántúli Napló Székházában tartotta meg a Közgyűlését, melyen 41 fő vett részt. A Közgyűlés levezetésével Buzády Györgyöt szavazták meg a tagok. A napirendi pontoknak megfelelően Kovács Gábor elnök megtartotta beszámolóit, ismertette a klub eddigi tevékenységét, a 2009-es programokat, a pénzügyi eredményeket. A tagok megtudhatták a 2010-re tervezett programokat is, valamint pár percben az Ikarosz Utazási Iroda vezetőjétől egy görögországi nyaralási lehetőségről is tájékozódhattak. A Közgyűlés elhatározta, hogy a költségek megnövekedése miatt 2010-ben nem tart igényt az 50 példány Karavándor Magazin élőfizetésre. Ez azt jelenti, hogy a továbbiakban nem is jelenünk meg önálló oldallal az újság számaiban. Az így felszabadult összeget inkább a gyakoribb, postai úton továbbított hírlevélre és jobb, nívósabb előállítású programfüzetre-árkatalógusra fordítjuk.

A tagok aggodalmukat fejezték ki az Adria Rallyval kapcsolatban. Sokak szerint túl korai az időpont - iskolai tanévbe is belenyúlik - így valószínűleg gyér lesz az érdeklődés. Több, egynapos, kulturális jellegű programot is szeretnének. Az elnökség ígéretet tett, hogy 2010-re megnöveli ezek számát és az anyagi lehetőségeihez képest igyekszik támogatni azokat. Így elképzelhető, hogy több alkalommal lesz egynapos múzeumlátogatás, kirándulás, melyhez a klub hozzájárul. Akár a belépőjegyek átvállalásával is. (Erre már ötletek is érkeztek az ülés folyamán.)

Pojányi János, elnökségi tag a tavalyi év végén egészségügyi okokból lemondott elnökségi tisztségéről, ez tudomásul vettük és megköszöntük az eddigi segítségét, valamint jobbulást kívánunk neki. A helyére két jelölés is érkezett. Mindkét jelöltünk elvállalta a felkérést, de az Alapszabályunk szerint 9 fő elnökségi tagnak kell lennie. A problémát Karádiné Irénke oldotta meg, azzal, hogy a helyszínen lemondott. Így két új taggal bővülhetett az elnökség. Név szerint Treszner Máriával és Deverdics Gáborral. Mindkettejük munkáját szívesen fogadjuk és sok sikert kívánunk hozzá! Nyaka László, korábbi elnök felvetését pedig egyöntetűen megszavazta a Közgyűlés, mely szerint Irénkének adjuk a "tiszteletbeli örökös elnökségi tag" címet és továbbra is vehessen részt az elnökség munkájában. Köszönjük az o munkáját is!

Az új vezetőségi felállás tehát 2010. január 16-ától:

Ügyvezető elnök: Kovács Gábor
Alelnök: Kálmán József
Elnökségi tagok: Treszner Mária, Buzády György, Galambos József, Kovács Pál, Deverdics Gábor, Haffner László és Rapcsák László. 

A megjelentek szavaztak a tagdíjról is. Nem történt változás a 2009-hez képest:

Felnőtt 2.000 Ft, nyugdíjas és gyerek 16-18 év között 1.500 Ft, pártolói 750 Ft, gyermek (0-16 év) 0 Ft.

Megszavazásra került a 2009. év költségvetése, valamint a 2010. év programtervezete is.
A Közgyűlésen lehetőség volt a tagdíj és a bál befizetésére.

Adok-veszek

Képek a BCC életéből

Aktuális idő

2024. július 14.