2011. ÉVI BESZÁMOLÓK

 

Utótalálkozó, Csokonyavisonta - 2011. október 21-23.

Sajnos elérkezett az utolsó találkozónk. Először is gratulálunk a Kálmán családnak a gyönyörű unokájukhoz és kívánjuk sok örömük teljen benne. 
Nagyon szép létszámmal jelentkeztek a klubtagjaink. 66 fővel voltunk jelen. Csütörtökön érkeztek szépen sorban a lakókocsik megtöltve a kempinget. Mindenki nagy örömére az idő kegyes volt hozzánk és nem esett az eső. Mindenki ki tudott pakolni.Koccantak a pálinkás poharak az érkezés örömére. Keresték a barátokat rég nem látott ismerősöket egy-egy beszélgetésre. Aztán a fürdés sem maradhatott el.Jól esett a meleg víz az őszi időben. Pénteken még mindig érkeztek a lakókocsikkal. Mindenki sikeresen elhelyezkedett pedig sokan voltunk. Kondákorék meglepetéssel készültek. Az egész csapatot meghívták egy igazi házi csirke fesztiválra. 3 tárcsán sütötték a finom pipi húsit. Olyan jól sikeredett, hogy minden gyorsan elfogyott.Igen jó hangulatban lakmároztunk a hosszú asztalsoron. Varga Feriékről sem feledkezhetünk meg, hiszen olyan rendes volt, hogy hozott óriási kenyereket, ami igen finom volt. Meg apró süteményeket amit igencsak eszegettünk még az evés előtt. Köszönjük nekik a meghívást és a finom falatokat ezúton is. Közben Kálmánéknál is zajlott az élet, mert a másnapi ebédet készítettük elő.
Szombaton sokan elmentek a nagyatádi piacra, aztán visszaérve kicsi fürdés és az elkészült ebéd is kiosztásra került. Sajnos csepergett az eső ezért mindenki saját lakójában fogyaszthatta el Jutka kiválóan sikerült káposztáját. De azért jutott repeta is, mindenki jóllakottan ment a fürdőbe. Este az elmaradhatatlan tűzijátékra is sor került, amit természetesen Borsós Zoli prezentált. Nagyon szép volt, mint mindig ezúton is köszönjük neki.
Vasárnap fájó szívvel de sajnos pakolni kellett, de sok örömünk volt ebben a találkozóban is. Köszönjük a szervezőknek a segítőknek, akik részt vettek az eredményes találkozó munkájában. 

Treszner Marcsi

 

Zárótalálkozó, Szulok - 2011. Szeptember 22-25.

Végre ismét SZULOK!
Amikor a 2011. évi programot készítettük a szeptember 22-25-i dátumnál még három lehetséges helyiséget olvashatott a kempingezni igyekvő. Így: Szulok, vagy Csisztapuszta, vagy Igal szerepelt a lehetséges rendezvény helyéül. Ennek az a magyarázata, hogy Szulokba évek óta nem sikerült rendezvényt szervezni, mert a körülmények miatt a A.N.T.Sz. nem adott engedélyt a fürdő üzemeltetésére, így a kemping is elvesztette értelmét.
Nagy szerencsénkre 2010-ben új polgármester került a falu élére, aki értékelte azt a lehetőséget, ami a falunak a fürdő és a kemping együtt jelent. Lépett, és elérte, hogy először egy soron kívüli rendezvénnyel augusztus 19-21 között, majd augusztus 21-26 között – az eredeti időpontban – fogadni tudta csapatunkat.
A régebbi klubtagjaink nagy nosztalgiával emlékeznek a korábbi években ott eltöltött napokra, a kellemes éjszakai fürdőzésekre, nem utolsó sorban az éjszakánként visszatérő „szarvasbőgésre”!
A késő szeptemberi nyári időjárás és az említett nosztalgia, no meg az érdeklődés is eredményezte, hogy már szeptember 21-én, szerdán megjelent a helyszínen a rendezvény házigazdája Deverdics Gabi.
Jól mérte fel a körülményeket, a polgármesternél el is érte, hogy a vizes-blokk még egy villanybojlert kapjon, így a meleg víz kapacitást máris a duplájára növelte.
Már csütörtökre szinte mindenki elfoglalta helyét, így estére Gábor meg is tartotta a „tábor nyitót”, melyen Tonyó (Brückner Antal) kedves barátunk által küldött „gyümölcslével” (pálinkával) és sörrel serkentette a hangulatot. Ehhez járult hozzá Borsos Zoli fényjátéka, ami hatalmas lombkoronákra vetítette csillogását.
Gyönyörű éjszaka volt, koccintottunk, nevettünk, néztük a csillagokat, hallgattuk a szarvasokat, és azt latolgattuk, hogy a NASA által korábban felbocsátott műhold hova fog esni, netán érint e bennünket?!
Szombatra kiegészült a létszám. Még arra is jó alkalom volt, hogy a BCC elnöksége is összeüljön és az aktuális kérdésekben döntsön. Estére zsíroskenyér-parti és zenés-táncos mulatságra került sor, ahol az előadón kívül Erb Laci barátunk csillogtatta ének-tehetségét. Az est ugye óra szerint véget ér 24:00-kor, de nem így a vidámság. Irány a fürdő! Ismét jól esett, hogy nincs korlátja a fürdőzésnek! Talán egyetlen hely ahol ez lehetséges?
Nem maradtak el a „bőgések” sem, de megúsztuk a „csillaghullást” is, nem esett a fejünkre a műhold sem!
A 20 egység nagyon jól érezte magát, érdemes volt elmenni, a továbbiakban a Szulok adta lehetőséggel számolni.
Köszönet Gábornak a szervezésért, Hengerics József Polgármesternek a lehetőségért! A jövő évi viszontlátásig! 

Buzády György 

 

Tamási Találkozó - 2011. Szeptember 1-4.

18 egységgel voltunk jelen a találkozón. Igazán nem lehetett okunk panaszra az időjárást illetően. Meleg, napos időnk volt, egyszer esett este az eső, de az sem hűtötte le a levegőt. 
Elkészült az új fürdő is, igaz mi már nem élvezhettük, mert szombaton nyitott meg a nagyközönség előtt. De azért volt aki kipróbálta. Azért én lefényképeztem külön engedéllyel, hogy akik legközelebb jelentkeznek vagy esetleg gyerekkel vannak azok is lássák milyen.Belül két szintes a létesítmény, ahol a felső emeleten vannak a gyógymedencék és a pihenő terasz. A földszinten gyerekmedence, élménymedencék csúszdával. Minden igényt kielégítő gyönyörű öltözővel. Terveik szerint télen beindul a gyógykezelés is. A külső téren is van medence, valamint vizibár, ami még nem teljesen kész. Mi jól éreztük magunkat a régebbi fürdőben is.
A találkozóra szépen folyamatosan érkeztek a lakókocsik és mindenkinek jutott hely. Valahogy ezen a találkozón többet ettünk a megszokottnál, ami meg is látszik rajtunk. Én sem fogytam semmit. A Troha Pityu alatt meg leszakadt a lakóban az ágy. Azt mondta mióta mi főzünk rá amiatt van. Olyan finomakat főzött a kis csapatunk, hogy nem bírtunk ellenállni. 
Sokat beszélgettünk és fürödtünk. Szombaton meglepett minket Magyar Gyuri és Marika Komlóról aztán Kondákor Tibi és Aranka Szigetvárról aminek nagyon örültünk. Ugyan nem jöttek lakókocsival, de ott töltöttek velünk egy szép napot. 
Aznap került sor elmaradhatatlan lángos sütésre, ami mindig nagy sikert arat Rozi jóvoltából. Volt tejfölös, sajtos, fokhagymás és virslis, amit finom vörösborral öblítettünk le. A kempingvezetőnk, Anita pedig finanszírozta részünkre a zenét, hogy a társaság táncra perdülhessen. Most már két zenész volt és mindkettő nagyon jó volt. Jól elfáradva kerültünk az ágyba.
Vasárnap mindenki pihente fáradalmait, legtöbben még az elpakolás után is elment fürdeni. Szomorú szívvel jöttünk el de egyszer mindig vége lesz a találkozóknak. 

Treszner Marcsi

 

Adriai kirándulás - 2011. Augusztus 27 - Szeptember 5..

2011.augusztus 27-től, szeptember 5-ig a BCC több tagja Horvátországban, tengerparti nyaraláson vett részt. Biográdból komppal mentünk át, Pasman szigetre, amely híddal van összekötve Ugljam szigettel. Itt Kubljica kisvárosban töltöttünk el csodálatos 10 napot. Zelena Punta apartman telepen laktunk, nagyon szép, felújított házakban. Az ablakból a tengert láttuk. Sokat fürödtünk, az idő nagyon szép volt. Kirándultunk Zadarba is, a megszokott társaság nagyon jól érezte magát. A búcsúesten a klub ajándékaként küldött borral búcsúztunk el a tengertől és a jól sikerült nyaralástól. Reméljük jövőre ismét együtt lesz a csapat!

Szilágyiék

 

Szuloki Találkozó - 2011. Augusztus 19-21.

Végre idén elkészült a Szuloki fürdő átalakítása.
Először a Tiszakécskei találkozón merült fel a klubtagok részéről, hogy augusztus 20-ai hétvégén menjünk valahová, mert vannak akik nem akartak a Balatonra menni. Ahhoz képest, hogy az első ötlet alapján csak szűk családi összejövetelt terveztünk úgy gondoltam feltesszük a honlapra hátha mások is szívesen jönnek. Így is 16 lakókocsival voltunk jelen, ami igen szép létszám. Voltak akik hosszabbra tervezték maguknak ezt a találkozót, mert mire mi mentünk, ők már ott voltak.
Örömünkre jöttek olyan klubtársaink, akik sátorral és sátras utánfutóval sem riadtak meg az esetleges őszi időtől, akiket már régen láttunk. Igazán szép idő volt. Ugyan egyike este szélvihar kerekedett, de mindenki szaladt segíteni a sátras, vagy csak előtetős társainknak, nehogy elvigye valamijüket a szél. Végül nagyobb kár nélkül megúsztuk az eseményt. Mindenki evett-ivott-beszélgetett és természetesen sokat fürödtünk.
A víz jótékony hatásait igyekeztünk minél jobban kihasználni. 
Szombaton egy kis újítással kedveskedtem a klubtársaimnak és főztem egy kolbászgulyást, amit közösen elfogyasztottunk. Kálmán Józsinak elfogyhatatlan gratulációkkal kellett szembenézni mivel megszületett a gyönyörű unokája. Ittunk rendesen az egészségére is, nehogy beteg legyen. 
Volt egy rendszeresen Szulokra járó német család, akik látván az érkezésünket sírásba merültek. Ugyanis amikor ők odaérkeztek és kipakoltak üres volt a kemping, mi meg csak jöttünk és jöttünk. Történt a családban, hogy a felnőtt fiút agyát megtámadta egy baktérium, ami következtében lebénult. Újra kellett járni tanulnia és beszélni, de a legnagyobb baj, hogy csak 30 cm-re lát. Nekem először a recepciósok szóltak, hogy az anyuka kérése ha lehetne eléjük ne pakoljunk, mert a fiú megszokásból közlekedik. Én mindent megtettem annak érdekében, hogy a fiú tudjon közlekedni, ahogy megszokta. Igaz, emiatt kicsit irányítottam a tagok letelepedését, de úgy gondoltam az emberség ezt kívánja. Ettől eltekintve mindenki jól érezte magát. 
Szívesen megyünk vissza legközelebb is. A fürdőben dolgozó személyzet igen segítőkész volt és mindent megtettek, hogy mi jól érezzük magunkat. 

Treszner Marcsi

 

III. Révfülöpi Találkozó, Révfülöp - 2011. Augusztus 12-21.

Csütörtöki nappal indult a nyaralás szép napsütéses idővel és Deverdics Milán első szülinapját ünnepeltük finom vacsorával és még finomabb tortával. A létszám még elég kicsi volt csak a Deverdics és a Kelemen család képviselte a BCC-t.
Péntekre már majdnem mindenki megérkezett, úgyhogy a nap a várakozással és pihenéssel, fürdéssel telt el. Nagyon szép időnk volt, a gyerekek nagyon élvezték a fürdést és a játszóteret.
A szombati nap is jól telt este volt a hivatalos megnyitó, melyet Deverdics Gábor sikeresen levezényelt, ismertette a programokat mely bőséggel kínált játékokat kicsiknek és nagyoknak.
Vasárnap petangue verseny kezdődött délelőtt a BCC és MHKK közös szervezésében, ami délutánig eltartott. 
Hétfőre mindenki befutott és immár teljes létszámmal képviselte a találkozót a BCC. A gyerekeknek aszfaltrajzversennyel és pálcikára tűzött kisállat figurák keresésével kedveskedtek a szervezők, amelyen az idősebbek is szívesen részt vettek. Estére sajnos jött egy kis vihar és eső, amely elmosta a remekműveket.
A keddi nap a családi vetélkedő napja volt, amelyben lengőteke, petangue, sörös-rekeszbe dobálás, lufi fújás, diótörés volt a feladat, nem győztek egyik helyről a másikra szaladni a lelkes résztvevők, ezúton is köszönjük a segítőknek is a sok munkát.
És végre eljött a szerda, szerintem sokan várták már a badacsonyi kirándulást, ki a látnivalókért, ki a finom borokért. Vonattal átmentünk és leszállás után ki-ki elindult a maga útján, volt akinek sikerült felszállni a városnéző kisvonatra, Ritáék a kilátóig is eljutottak, de volt, aki csak az első sorig jutott (Alapozó-Falatozó, Borpatika).
Csütörtökön délelőtt gyerek ügyességi verseny, délben halászlét ettünk, amelybe Kelemen Sanyi fogta az alapanyagot és Kovács Pali nagyon finomat főzött belőle. Délután záróünnepség ahol kihirdették a különböző versenyek nyerteseit. Petangue-ban Galambosné Rita tarolt, férfiaknál Buzády Gyuri, a gyerekek közül a második és harmadik helyen is BCC tag végzett, a családi vetélkedőn a Kelemen család végzett az első helyen, a második helyen az Erb család. Gratulálunk nekik!!
Este karaoke bulival zárult az ünnepség, amelyen a BCC néhány tagja (Deverdics Gabi, Kelemen Sanyi, Galambos Józsi, Cselkó Kálmán) megcsillogtatta énektudását.
Pénteken ismét Badacsony, de már kisebb csapattal. Badacsonyi jelszó: sebesültet nem hagyunk hátra! Megnéztük a kikötőt, de nagyon meleg volt, úgyhogy le kellett hűteni magunkat egy kis borral, sajnos sokáig nem maradhattunk, mert láttuk már gyülekezni az esőfelhőket, úgyhogy előbbi vonattal mentünk vissza a kempingbe és még vihar előtt sikerült visszaérnünk. Este mikor a vihar elvonult, kisebb csapattal sütögettünk majd az este barátkozással végződött (Badacsonyi Szürkebarát).
Szombaton volt a közös vacsoránk, amelyre Galambos Józsi isteni babgulyást készített,új klubtársunk Balog Józsi pedig felajánlott egy üveg saját készítésű bort, vacsora után a gyerekeknek kedveskedtek a szervezők sok-sok csokival és játékkal.
A gyerekeknek esténként rajzfilmvetítéssel kedveskedtek a szervezők, amelynek a nagyobbak is örültek.
Sajnos egyszer minden jónak vége lesz, eljött a vasárnap elkezdtünk csomagolni, és hazaindulni. 
Nagyszerű 10 napot töltöttünk ismét együtt, ezer köszönet a szervezőnek Deverdics Gábornak, és reméljük jövőre is ugyanebben az időben, ugyanitt nagyobb létszámmal találkozhatunk. 

Kelemen Piroska

 

Nyári Találkozó, Tiszakécske - 2011. Június 1-10.

Az előőrs (Treszner - Devi Gabi) csütörtökön még nem gondolta, hogy a hétvégén egy kis hűvöst kíván az elpakoláshoz, de az esőben is kipakoltak és pénteken Ők már boldogan várták a nagy többséget. Szombat, vasárnap már mindenki elfoglalta helyét és 29 egység kezdte meg nyári szabadságát.
Hétfőn a társaság egy nagy közös főzőversenyt rendezett (a BCC beszerezte az alapanyagot)és az elkészült finomságokat közösen elfogyasztottuk.Kedden délelőtt megnézhettük az új létesítményt (wellness, szauna, stb.) amit ezen a héten adnak át a fürdőzőknek. Délután az elszántak lekvárt főztek a kajsziból amit a kemping területén szüreteltek.
Szerda délután a várost egy kis vonatozás keretében "bejártuk". Múzeumot, keramikus műhelyt látogattunk. Csütörtökön volt a házas párbaj, amit a Miltner testvérek nyertek meg. Gratulálunk, nagyon ügyesek voltatok Szandra és Szabi.
Közben a hét közepétől megjött a FORRÓ NYÁR és győztünk fürdeni és hűsölni (ami nem esett nehezünkre). 
Elfelejtettem, hogy a bátrabbak Anitával egy biciklitúrát is tettek Kécskén, így is ismerkedve az üdülővárossal.
Hamar eltelt ez a tíz nap, köszönet a szervezőknek! 

Szommer Vera

 

Pünkösdi Találkozó, Tamási - 2011. Június 9-13.

Én már nagyon vártam ezt a találkozót, megérte!!!
Soha nem látott létszámmal – 46 lakókocsi, több mint 90 klubtárs – képviseltettük magunkat a Tamási találkozón.
Mi már csütörtökön érkeztünk, meglepetésünkre Aranka francia csülöklevessel várt minket. Átengedtük magunkat a fenséges ízvilágnak, ami mellé Kula Zoliék isteni házi rétese társult, és megkezdtük jól megérdemelt pihenésünket. Treszner Marcsi minden újonnan érkezőt üdvözölt, elmondta a tudnivalókat.
Tavaly szeptemberben voltunk itt, reméltük, hogy azóta elkészült az új strand is, de sajnos nem. Viszont kellemesen meglepődtünk az új vizes blokkon, amit pazarul felújítottak! Talán egyszer mosogatáshoz is lesz kellő mennyiségű meleg víz!
Este jót beszélgettünk, iszogattunk, s reménykedtünk a jó időben – ami végül is beváltotta reményeinket, mert az egész találkozó ideje alatt remekelt. Pénteken ráérősen beszélgettünk, fürödtünk, pihentünk.
Délután kerékpártúra volt, de csak két lelkes tag kelt útra ebben a melegben: Treszner Marcsi és Farkas Jancsi, ők közel 20 km- t tekertek le. Halleluja nekik! Úgy tűnik, újabban minden találkozóra jut 1-1 névnap, születésnap. Most is így történt, felköszöntöttük Kula Zolit az 50. születésnapján. A klubtársak folyamatosan érkeztek, estére már elég sokan voltunk. Mindenhonnan vidám zajokat hozott az esti szél.
A szombat ugyanúgy indult evéssel, ivással, fürdéssel, pihenéssel, de többen már a délutánra készültek. A kemping megtelt, a vezetőség szerint még olyan helyeken is álltak lakókocsik, ahol eddig még soha. Mára volt meghirdetve a közös program. 17 kérdéses tesztlapot kapott mindenki, a legújabb KRESZ kérdésekkel. A legjobb megoldónak a Pünkösdi Királyság lett felajánlva. Hát nem volt könnyű! Mindenki töltögetett, vitatkozott, javításra a Kálmán Józsinak adtuk. Rozi vezényletével 15 kg lisztből dagasztották le a lángosnak valót – szerintem ennyi tésztát nem sűrűn látunk. Sima ( sajtos, tejfölös, fokhagymás ), és kolbászos lángosok készültek.
A sütésnél többen segédkeztek, de a megszokott csapat most is összeállt.
Közben a Tamási TV–től érkezett egy munkatárs, felvette a vidám sürgést – forgást, készülődést. Kálmán Józsi is végzett a „dolgozat javítással”, kihirdették a nyertest, Nagy Róbertet, ő lett egy estére a Pünkösdi Király! Marcsi beöltöztette palástba, koronába.
Az est fénypontja volt a kempingvezető ajándéka: bál élő zenével. Hát mi aztán roptuk késő estig! Jó volt a zene, jó volt a hangulat, és jó volt az idő is! Nagyon jól éreztük magunkat!!! Köszönjük!
Vasárnap próbáltuk kipihenni az előző nap „fáradalmait”. Beszélgettünk, fürödtünk, a kresz-tesztben vétett hibákat elemeztük. Aranka egy "kisebb" társaságnak (27 fő) olyan pörköltet rittyentett, hogy megnyaltuk utána mind a tíz ujjunkat. Voltak segítői, akik a köreteket, salátákat készítették. Minden nagyon jó volt, reméljük még sokáig élvezhetjük a főztjét. Az esti program a Forma 1 volt. Kisebb – nagyobb társaságok ültek össze, hogy mindjárt meg is beszélhessék az eseményeket.
A hétfő már az elmenetelről szólt. Fájó szívvel ugyan, de pakolni kellett. Ki hamarabb, ki később, de mindenki hazatért, kellően feltöltve a következő találkozóig. Jól éreztük magunkat, köszönjük Marcsi! 

Takácsné F. Gyöngyi

 

Autóbuszos kirándulás Bőszénfára - 2011. Május 21.

A májusi nyárban, 28 fokos melegben indultunk el, a baranyai, zselici túránkra. Első állomásunk a 180 lélekszám Ibafa, ahol természetesen a nevezetes Pipa Múzeumot kerestük fel. Megtekintése után izgalmas vetélkedő következett, a híres fapipa strófák bakimentes eléneklésével. Zsűri döntött, az "értékes" jutalmú helyezések elbírálásáról.

Utána Boldogasszonyfára utaztunk,a Horgász kemping megismerése céljából. A kemping vezetője, miután átvette klubunk ajándékát "zászló, embléma, programfüzet",bemutatta a kemping szolgáltatásait, és mindent, ami a táborozókat érdekelheti. Látogatásunk célja az is volt, hogy feltérképezzük egy esetleges jövőbeli találkozó színhelyét.....Itt sem maradt el egy kis ajándék sorsolás, halászlé főzésre buzdítva, majd tovább indultunk, túránk fő célja, Bőszénfa felé.

A nagykiterjedésű szarvasfarmot, vadgazdaságot a Kaposvári Egyetem EC Tájközpont működteti. A legnagyobb élményt a szelíd őzek, szarvasok etetése, simogatása nyújtotta. Bemehettünk közéjük, rögtön rohantak is hozzánk, ennivaló reményében. "Velük " együtt baktattunk fel a tetőre, ahol már csak tisztes távolságra engedtek közel magukhoz az őzek, szarvasok, muflonok. Alig tudtuk otthagyni ezeket a kedves, szelíd vadakat, de már várt reánk a finom hidegtálkóstoló. sonka, kolbász, hagyma, stb. egyéb jó félékkel megrakott tálakon. Itt történt újra a további ajándékok kisorsolása, két utastársunk szülinapjának megünneplése, koccintással, így egész jó hangulatban folytattuk programunkat, az agancskiállítás megtekintésével. Kapitális agancsok, vaddisznó trófeák sorakoztak százszámra előttünk. Innen saját buszunkkal idegenvezetővel, körülutaztunk a hatalmas területen, hol jobbra, hol balra láthattuk a szarvas, muflon, vaddisznócsordák számos állatait. A farm gén bankként is működik, az állatok szaporítása érdekében. Kedves emlékkel búcsúztunk a vadasparktól, egyesek már ott tervezték, hogy újra eljönnek, gyermekeikkel, unokáikkal.

Visszafelé még egy tisztelgő pár percet töltöttünk a Zrínyi Szulejmán emlékparkban, majd a szigetvári új termálstrandon fürdőzéssel fejeztük be, ezt a nem nagy távolságú, de kedves, szelíd élményt nyújtó túránkat.

Karádi Károlyné

 

Agárdi Találkozó - 2011. Május 12-15.

Hurrá Agárd!
Barátainktól sok jót hallottunk Agárdról. Így izgatottan érkeztünk meg 12-én, csütörtökön 13 órakor a kempingbe. Valóban nagyon szép, tiszta, nagy terület tárult a szemünk elé.
Marcsi egyből meginvitált bennünket egy istenhozottával, ami természetesen folyadék formájában volt.
Az elősátor felállítása után körülnéztünk és irány a locsi. Van egy nagy kültéri és egy nagy fedett termálvizes medence. Az élménymedence isteni volt, legalább 8 férőhelyes fekvőrészt alakítottak ki és ezzel egybekötve volt a gyerekeknek a fürdő rész. Az első nap mindig nagyon hamar eltelik, mert sok időt vesz igénybe a pakolás.
Péntek reggel napsütésre ébredtünk. Pálesz, reggeli, fürdés. Délután összegyült a tagság, pontosan 17-en elmentünk a híres pálinkafőzdébe. Szilvapálinkával fogadtak, csodálatos illata volt. A tudományba is belekóstoltunk, hogy készítik a finomabbnál finomabb isteni nedűket. Fa hordókban érlelik. A következő kóstoló almapálinka volt, majd ezt követően jött a piros vilmoskörte, na az nagyon finom volt. Végezetül meggylikőrrel kedveskedtek. Természetesen vásárolni is lehetett, többfajta 100 %-os gyümölcsleveket is.
Szombat délelött a szokásos fürdés, szomszédolás. Ebédre mezei nyúlpörkölöt készítettünk bográcsban, hozzá nokedlit és finom vegyes salátát. Délután megvettük a hozzávalókat a közös szendvicspartihoz. Marcsi vezérletével megkezdődött a kenés, vágás, szeletelés, díszítés. Még a gyerekek is beálltak a főtt tojást tisztítani. Nagyon guszta lett. Kb 90-100 db készült. Tehát, így gyertyafényes vacsora lett az egész társaságnak, amit borral, ill. ki-ki sörrel öblített le. Késő estig folyt a cseverészés. Ez is jól sikerült.
Másnap, szeles időben pakoltunk össze és érzékeny búcsút vettünk a barátoktól és Agárdtól. 

Bacskay Tünde

 

Nyílt nap Orfűn - 2011. Április 30.

Emlékezve: Minden „fedél” nélküli rendezvény házigazdája azon izgul, hogy az időjárás legyen kegyes és ne azon igyekezzen, hogy a készülő bogrács-eledel szaporodjon, híguljon!
Így volt ez idén is. Az igaz, hogy a „házigazda” meghatározás most egy kicsit sántít, mert minden nagyobb tehetség nélkül is megállapíthatom, hogy itt igazán „háziasszony” volt a gazda Kálmán Józsi felesége, Judit személyében. Persze ezzel nem akarom Józsi érdemeit csökkenteni, de ami Juditnak jár, az jár.
Az előrejelzések jelezték, hogy esőre is számítani lehet, de a készülődés idején, délelőtt,- ennek semmi nyoma sem volt.
Gyönyörűen süt a nap, meleg van amikor megérkezünk az Orfű-nagy tónál (Pécsi tó - a szerk.) található szigetre. A "mesterszakácsok" Galambos Józsi és Nagy Géza már úgy berendezkedtek, hogy még a vásári Lacikonyhások is megirigyelhetnék. Messzire szélt a marhalábszárból készülő pörkölt illata, ezért mindenki igyekezett szélirányba helyezkedni. Érdekes : a burgonya "széliránya" kevésbé keltette fel az érdeklődést.
A környezet gyönyörű, a gyarapodó létszám hangulata ragyogó, még a legkisebbek és a kisebbek is élvezték a tavasz szépségét. Kovács Réka, Deverdics Milán és a Szilágyi unokák is emlékezni fognak a napra. Amire az ebéd elkészült, lehettünk úgy hetvenen, mondja a "házigazda".
A rendezvény része voltak a sörpadok és asztalok, így aki nem hozott széket és asztalt, annak is jutott ebédelésre alkalmas hely. Viccelés, koccintás nevetés, felszabadult jókedv, amikor többek már talán több mint egy éve sem tudtak csatlakozni a programokhoz, most itt voltak. Voltak későn érkezők, hiszen ezen a napon már zajlottak a "ballagások" is.
Amint élveztük az étel finomságát, egyre másra kezdtek többen jósolgatni, hogy lesz-e ebből eső? Lett. Egy darabig tűrtük, aztán jött Judit ötlete és lépése, mentünk az Orfű tornatermébe.
Ezek után Jutka vezetésével elindult "Malom-túra". Az eső nagyon makacsnak bizonyult. Voltak, akiket az eső elijesztett, így elköszöntek.
Összegezve: nagyon jól éreztük magunkat, jót ettünk, köszönjük a fentieknek.
A Baráti találkozó jól sikerült. Először voltunk távol az eredeti helyszíntől – Malomvölgytől. Ott célunk volt, amint a kiírásból idézem: "Az egész napos rendezvény célja, hogy megmutassuk nyitottságunkat, tagokat toborozzunk,……….."ezt most nem sikerült megvalósítanunk. Nem voltak külsősök, vendégek, bámészkodók, érdeklődők. Nem volt lakókocsi, sátor, vagy pavilon. Nem volt az ebédre külsős jelentkező. Ez nem a rendezők hibája, hiszen a helyszín a baráti találkozónak nagyszerűen megfelelt, kulturált, hangulatos volt. Talán az elnökség erre nem is gondolt, amikor a programot meghirdette? 

Emlékezve lejegyezte: Buzády Görgy 2011.május 2. 

 

Húsvéti Találkozó Kiskunmajsán - 2011. Április 22-26.

Idén is eljött a Húsvét és mint az előző években alig vártuk az indulást Kiskunmajsára. Péntek reggelre terveztük, de gondoltunk egyet és csütörtökön este útra keltünk. Ennek a három kis unokánk is nagyon örült, hisz ők is lelkes kempingezők. Már fél 9 volt mire megérkeztünk és sötétben, hang után menve találtunk Treszner Marcsiékra, akik éppen vacsoráztak. Rögtön jött a jó kis házi pálinka, utána pillanatok alatt helyre rántották a lakónkat. Egy jót aludtunk, majd reggel felállítottuk a sátrat. Fürödtünk, beszélgettünk és csodálkoztunk: csak jöttek a lakókocsik, csak jöttek... jöttek. Ennyi még nem volt a kempingben, meg is telt zsúfolásig. Közben segítettünk a kicsit bajlódó szomszédoknak sátrat állítani. (Ezúton köszönjük Györgyinek és Zolinak a húsvéti meglepetést a gyerekek nevében)
Péntek este vetítést néztünk az előző éve találkozásairól.

Szombaton reggel fúvószenével, ünnepélyes megnyitóval indult a nap. A szokásos koszorúzás után pogácsát, bort kínált a kemping vezetősége. Rengeteg kitűnő program várt gyereket és felnőttet egyaránt. Jól sikerült a szalonna sütés is a tárogató hallgatása mellett.

Vasárnap reggel az idő nem igazán volt kegyes hozzánk, de megjött a nyuszi a gyerekeknek csokitojást osztogatva. Még a felnőttek is csodálattal vették közre. Fényképezkedtek vele, a fülét húzogatták. Na persze a BCC-tagoknak is hozott ajándékot.
A közös reggeli után következett a tombola sorsolás, vidám jó kedvvel. Mi sajnos nem nyertünk semmit.
Este a közös vacsora után következett a versenyek eredmény hirdetése és a díjak kiosztása. A főnyereményt nem, de egy ajándék csomagot nyertünk. Ez tartalmazott többek között egy üveg pezsgőt, amit rögtön együtt el is fogyasztottunk.
A remekül játszó Tornádó zenekar nagyon jó hangulatot teremtett. Kálmán Józsi "bekötött" fejjel ropta a táncot. De úgy láttam mindeni jól érezte magát.

Sajnos elérkezett az utolsó nap (persze nem mindenkinek, mert volt aki még tudott maradni) ami szintén vidáman indult. A locsoló legények szép verssel és illatos kölnivel köszöntötték a kemping lányait, asszonyait. Viszonzásul sok piros tojást kaptak.
Kinek-kinek még egy kis fürdés, csomagolás, búcsúzkodás és indulás haza.

Mindent összegezve nagyon jól éreztük magunkat, amiért köszönet jár a kemping vezetőinek, és a BCC szervezőinek is.

Az ott töltött 4 nap alatt sokat gondoltunk azokra a klubtagokra akik nem tudtak eljönni.

Ugyanitt jövőre is találkozzunk!


Horváth Zoltánné (Márta)

* * *

Mi már a húsvétot megelőzően egy héttel érkeztünk Kiskunmajsára mert a kempingvezető felhívta a figyelmünket, hogy idén nagyon sok a jelentkező és a helyfoglalást időben kell megtenni ahhoz, hogy biztosítva legyen a BCC számára. Deverdics Gábor is minket követően érkezett. Igen sok német lakókocsi volt már, de mi még tudtuk a szokásos helyünket foglalni. Húsvét hetén már kedden kezdtek szállingózni a tagjaink és onnantól mindennap valaki érkezett. Pénteken értük el a jelentkezők létszámát, ami idén kisebb érdeklődést mutatott az eddiginél. Mindenki buzgón pakolt és örültünk a rég nem látott tagoknak, valamint az újonnan belépetteknek segítettünk a sátorállításban és az eligazodásban a kempinges életben.

Szombaton ünnepélyes megnyitó volt, koszorúzással ahol meglepett a kemping minket pogácsával és borral. A Majsai fúvósok szórakoztattak minket közben. Volt állatsimogatás, kincskeresés, kirándulás a spárgaüzembe, piknik, kézműves foglalkozás. A vésnöki mesterséget is megtekinthettük és még egy emlékérmet is verhettünk magunknak. Kondákor Tibi olyan erővel verte, hogy szétrepült a kalapács, technikai szünetet kellett tartani amíg újra nyelezték a szerszámot. Az új kemencét is láthattuk beüzemelve fantasztikus kenyérlángost sütöttek benne amiből természetesen mi is kaptunk. Este szokás szerint szalonnasütés volt a tábortűznél ahol tárogató zenével szórakoztattak minket.

Vasárnap reggel álmosan kikászálódva a lakókocsiból tojásokat találtunk amit a BCC nyúl hozott nekünk. Mire mindenki felébredt vártak minket a teraszon pálinkával. Lehetett lovas kocsikázni menni, aki nem akart fürdeni. A BCC megtartva szokását a pálinkázás után közös reggelire ült össze. Mindenki jóízűen falatozott aztán tombolát sorsoltunk aminek mindig sikere van. Jóllakottan elmentünk fürdeni és ott jókat beszélgettünk. Délután a gyerekekkel tojásokat festettünk de ők hamar megunták aztán Kálmán Józsi hozva formáját segített nekem befejezni a festést Kelemen Sanyi asszisztenciája mellett. A tojás a végén a pálinkáspohárba landolt és a pohár is díszesre lett festve. Kelemen Sanyi pálinkája fogyóeszközzé vált a kis csapatnál. Dara Tamásnál KO-val győzött, pedig megígérte nekem, hogy este táncol velem. Aki befizetett az esti vacsorára azok mindenféle finomságok közül választhattak. Este legnagyobb meglepetésemre egy olyan pécsi zenekar játszott, akikkel régi a kapcsolatom. Baranya megye legjobb zenekara, a Tornádó együttes zenéjére rophattuk a táncot. A tervezettnél hosszabbra is sikeredett a buli a jó hangulat miatt.

Hétfőn jött a nyuszi és a locsolók akiket már nagyon vártunk. A Deverdics Gábor által fogott gyönyörű halakból Rozi főzött a kis csapatunknak egy jó halászlét amit jóízűen meg is ettünk. Sajnos mindig eljön az a pillanat amikor el kell pakolnunk. Mindig nehezen megy a pakolás de ezt is meg kell csinálni. Mindenkitől búcsút vettünk megköszöntük a kemping vezetőjének, hogy ott lehettünk és a szervezést aztán útnak indultunk.

Treszner Marcsi

* * *

Az évente megrendezésre kerülő Húsvéti Kiskunmajsai találkozóra pénteken reggel indultunk. A klubtársak, barátok már vártak minket a kempingben. Már megszoktuk, hogy a Majsai Kemping vezetősége finom pálinkával és egyéb italokkal, harapnivalóval vártak minket. A helyünk elfoglalása Marcsi vezényletével történt, szegény Tibor megért tologatni mire a megfelelő helyre sikerült beállni, mondván Treszner Marcsi szerint még jönnek a többiek és hagyjunk helyet nekik.
Hát jól sikerült a pénteki nap,mert ahogy letalpaltunk már jöttek a régen látott barátaink, úgyhogy ezen a napon mást nem csináltunk csak a látogatóinkat fogadtuk,hát jólesett,hogy mindenki kíváncsi volt ránk.Sajnos a fürdőzés ezen a napon kimaradt, de természetesen ezt másnap bepótoltuk, sőt szombaton már szeszmentes napot kiáltottunk ki mert előző nap már sok is volt.
Reggel ünnepséggel kezdődött a nap, koszorúzás megemlékezés, ünnepi beszéd és fúvószenekar üdvözölte az egybegyűlteket. Amióta mi járunk Majsára én nem emlékszem hogy ilyen sokan lettünk volna. Finom borral és pogácsával kínáltak a háziak. Estére szalonnasütést szervezett a kemping, ami szintén jól sikerült, csak az a füst, mindig a szépre száll!
Vasárnap reggel végre megjött a nyuszi a gyerekek nagy örömére, a mi lakónk előtt is megjelent, nem tudom mikor, de tojt egypár tojást - csak azt nem értem a szomszédba, hogy tudta kitojni azt a piros elemes BMW-t, de sikerült neki !Tojásfa állítási verseny is volt a nyertes Tumpek Erik fája lett, ez a kis legényke állta a sarat, mert a nyereményeket Ő húzta ki ami nem volt kis feladat egy 3 éves kisfiúnak, még a különdíjat is kihúzta, amit Kálmán József nyert, aki nagyon sokat dolgozott azért hogy mi jól érezzük magunkat. KÖSZÖNJÜK !
Józsi szerint a vasárnap egy nagyon jó nap volt, az estét megkoronázta a finom vacsora és a Tornádó zenekar játéka, amire nagyon jót buliztunk.
Hétfőn reggel locsolók lepték meg a kempinget-hát végre nem fogunk elszáradni. Sajnos az idő nem volt nagyon szuper, de rossz sem. Így hát mi hétfőn délelőtt haza indultunk. Nagyon érdekes, hogy eddig szinte csak a BCC szokott Húsvétkor Majsán lenni. Az idei évben ez nem így volt, mert szerintem 5 klub vett részt ezen a neves találkozón. Kellemesen eltöltött ünnepre emlékezünk. Legközelebb Agárdon találkozunk 2 hét múlva. 

Kondákor Aranka

 

Évadnyitó Találkozó Igalban - 2011. Április 8-10.

Széllel bélelt találkozó Igalban (A szervező szemével)

Talán nem mindenki emlékszik, de eddig több éven keresztül tavasszal és ősszel már jártunk Igalban. Sőt, ott született meg a BCC is 2004. évben. Az is igaz, hogy eddig a kemping május 1-re nyitotta meg kapuját. Most a kedvünkért teremtették meg a lehetőséget a találkozóra. Így került sor a rendezvényre április 8-10 között. Ez három héttel korábbi meteorológiát is jelentett számunkra.
Jól kezdődött. Treszner Marcsiék már kedden ott voltak, de nem sokat késett a China és a Markó házaspár sem. Mi csütörtökön települtünk, ragyogó napsütésben, melegben. Péntek estére 26 egység érkezett meg, ez szombaton 29-re emelkedett, 60 személlyel.
Minden érkezés jó alkalom volt a koccintásra, ez jól járult hozzá az amúgy is kellemes baráti hangulat alakulásához. A kellemes fürdőzés is baráti beszélgetésekkel, ugratásokkal teli. A fürdőzésre jól fel kellett készülni, mert péntek reggeltől megérkezett az északi kapun keresztül a szél. Próbáltuk a kaput becsukatni, de ez igazán még vasárnapig sem sikerült. Hiába, április eleje van ilyenkor még sok a száraz ág, ami kemény szélben letörve egész éjszaka kopogott a lakókocsik tetején.
Szombatra terveztük a közös ebédet. Úgy 11 óra tájban megkezdődtek az előkészületek, a Müller testvérek és párjaik, majd Nyaka Laci végeztek a krumplival, és a hagymával, zöldségekkel. Látszott, hogy nem először csinálták, profik voltak minőségben és időben is.
Marhalábszár adta a hús hátteret, ezzel igazán Visy Berci birkózott meg eredményesen. Közkívánatra készült csipetke is, melyben Szűcs Olgi, Markó Marcsi, Új Ági, de komolyat produkált Nagy Attila kislánya Kornélia is.
A főzés Ica kivitelezésével, de komoly segítőkkel valósult meg. Így Klomfár Laci főszerepet vállalt, nem kis szerep jutott másnak is. Új Jóska, Tumpek Feri, sokan mások legalább a gulyás keverésében, kóstolásában járultak hozzá a sikerhez. 
Majd kifelejtem Markó Pistát, aki főtanácsadóként nem maradhatott ki a végeredményből.
Számoltuk, kb. 30-an működtek közre az ebéhez. Kollektív, munka és siker!!! 
Jó hangulat jellemezte a találkozót. (Nekem ezt jelezték vissza.)
Sajnos az esték túl hidegek voltak, különösen a szél miatt ahhoz, hogy pengető gitárosaink (Jeli Tibi és Szűcs Pista) produkciójában élvezkedhettünk volna.

A házigazda megjegyzése: 
- Kár hogy az ismeretes létszám csak a helyszínen alakul ki! Ez különösen akkor jelent gondot, ha az előzetesen jelentkezők és a ténylegesen megjelentek között nagy a különbség. A személyekhez kötött programok (főzés) sikere – a mennyiség miatt – sikere nagyban függ az ismert létszámtól. Fontos az előzetes jelentkezés!

Vasárnap estére a kemping teljesen kiürült, csak a „házigazda” meg a mókusok szaladgáltak a megüresedett helyeken. 

Az évadra további kellemes kempingezést kíván:

Buzády György

 

A "Kodály Zoltán" hangversenyterem belülről - 2011. Március 22.

A BCC tagokon kívül a PGE tagjai voltak kíváncsiak a ma már országhatáron is kilépett hírnevű hangverseny teremre és belvilágára. Nem hangverseny alkalmával jártunk itt, ezért a hangzáson kívül - amit nem élvezhettünk,- azon kuriózumokról essen szó, amit talán sehol sem lehet látni.Nézőtér: a fele a ferde állapottól a vizszíntesig, állítható, netán az egyik fel, a másik alá betolható. Mindez elektromechanika úton, gombnyomásra. Ha kell a színpad egy része is elsüllyeszthető. Minden különleges körülményekhez átváltoztatható. Szinte nincs olyan pont az épületben, amikor a fűggőleges, vagy a merőleges érvényesülne. De ez még a járóterületre is igaz. Gondolom az építkezésnél használatosnak ismert vízmérték, a derékszög és a függőón nem sok segítséget adhatott azoknak akik építették!?
Nagyszerű volt, amit láttunk, és az az információ, amit kedves vezetőnktől, - Pavlovics Luciától kaptunk. Köszönjük! 

Buzády György

 

Előtalálkozó Csokonyavisontán - 2011. Március 11-15.

Végre, végre, végre!

Már alig vártuk, hogy elkezdődjön az idény! Nagyon örültünk, hogy találkozunk a barátokkal, ismerősökkel.
A meteorológusok kiváló időt jósoltak, ami hál’ istennek be is jött, sőt még több is, mert egyáltalán nem esett az eső. Végre egyszer a mi javunkra tévedtek!
Pénteken kora délután érkeztünk, addigra már néhányan készen voltak a „házállítással”, az ügyesebbek pedig már a fürdőből tértek vissza. Legfiatalabb tagunk, Milán ismét velünk töltötte a hétvégét, s láthatólag nagyon jól érezte magát, a büszke szülőkkel, és még büszkébb nagyszülőkkel. A szokásos „üdvözlések” után, mi is berendezkedtünk, aztán relaxáltunk a jó meleg vízben. Hamar eljött az este, a levegő érezhetően lehűlt, de ennek ellenére az elősátrak megteltek, kívül – belül melegítettük magunkat, beszélgettünk, nevetgéltünk.
Szombaton néhány klubtársunk lejött látogatóba.
Délben megünnepeltük Tumpek Feri 60.-dik születésnapját. Mi készültünk ajándékokkal, műsorral, Feri bácsi isteni pörkölttel, Borsos Zoli pedig az elmaradhatatlan galuskájával. S ha ez még nem lenne elég – a szervezők jóvoltából - kora este zsíros kenyér, töpörtyűkrémes kenyér hagymával, forralt borral, hát mit mondjak!? Ma sem éheztünk! Zoli az októberi Csokonyát a szokásos tűzijátékkal zárta, ehhez mérten most egy mini lézer show-t prezentált nekünk. Az esténk szokásos módon, iddogálással, beszélgetéssel telt.
Vasárnap reggel Treszner Marcsi járta a kempinget, árulta a tombolát, ment a harc a nyerő számokért. Kálmán Jutkáék egy meglepetés ebédet rittyentettek nekünk, lecsós zöldbabot kolbásszal. Körbe ültünk, mindenki vitte az asztalát, italát, és a finom ebéd után tomboláztunk. Minden nyeremény gazdára talált. A nap további része fürdéssel, beszélgetéssel telt.
Hétfőn néhányan emlegették, hogy hamarosan vége a jó létnek, de a többiek lehurrogták őket. Édes semmittevéssel töltöttük a napot. Élveztük a kellemes időt, a napsugarat, hogy végre talán eljön a várva várt tavasz.
Sajnos eljött a nemigen várt kedd, a hazautazás napja. Reggeli után elkezdtünk pakolni, aztán fürödni mentünk. Mindenkitől búcsút vettünk, latolgattuk, hogy melyik találkozón, kikkel találkozunk. De most már legalább megkezdődött a találkozók sora, s reménnyel tölt el bennünket, hogy talán idén is minél több helyre el tudunk menni!
Már megint jól éreztük magunkat, köszönjük a szervezőknek!

Takácsné Gyöngyi


Gyógyvíz és verőfény!

Hála a Jó Istennek Németh Lajos jóslatai most sem igazolódtak be! Így aztán nem csak szombaton és vasárnap, de még hétfőn és kedden is ragyogó napsütésnek örvendhettünk. Mármint akik eljöttek a BCC idei első találkozójára Csokonyavisontára.
Felkészültünk, mert ugye rossz idő nincs, csak felkészületlen kempinges.
Bepakoltuk a vastag nadrágot, a télikabátot, sapka, sál tudom! Szerencsére a kis vasárnapi gomolyfelhőktől eltekintve végig csodálatos időben kempingezhettünk.

Szombat este közös vacsorára hívtak a szervezők. A délutáni fürdés után a kijelölt helyen gyülekeztünk, asztalt, székeket vittünk és már várt ránk a nagyon finom, déligyümölcsökkel ízesített forralt bor és zsíros kenyér. Jó hangulatú, kellemes este volt, köszönet érte.

Vasárnap szintén közös étkezés, de ezúttal ebéd, méghozzá meglepetés ebédre vártak a szervezők. A meglepetés tényleg meglepetés volt, mert született olyan városi legenda is hogy halászlé lesz, én pedig a mindig finom káposztára állítottam be a gyomornedveim. Délben nagy kört alakítottunk asztalainkból és sorba álltunk az üstnél. A meglepetés pedig: Zöldbabos lecsó kolbásszal! Miután mindenki jól lakott, kezdődött a tombolasorsolás. A vidám hangulatban beutalókat és értékes ajándékokat nyerhettek a szerencsésebbek.

A hosszú, hideg tél után igazán üdítő volt kint lenni a szabadban, és újra találkozni a régen látott ismerősökkel, barátokkal. A baráti beszélgetések hosszan az éjszakába nyúltak.

Köszönet a szervezésért, köszönet a finom étkekért, és köszönet a csodálatos időért. Óvjon és védjen Isten Áldása, és kísérje még sokáig utunkat! 

Jeli Tibor Nagyatádról


Ui.: Sajnos ezen a találkozón a mindig jól sikerült és nagyon finom csülkös, töltött káposzta kimaradt a programból. 

 

BCC Bál - 2011. Február 12.

Idén, új helyszínen, a pécsi Iparosház nagytermében, 52 tag és 18 vendég részételével került sor klubunk hagyományos báljára. Nagy örömünkre, a vendégek közül többen elhozták kisgyermekeiket is, ezzel "családiassá" varázsolták az estet. 
A zenét ezúttal is a már ismert Pompi, kéttagú zenekar szolgáltatta, akik a szokott színvonalon húzták a talpalávalót, egészen. 02.00 óráig. 
Kovács Gábor, elnök köszöntője után, a rendezőség külön is üdvözölte a Komlóról érkező Nagy família 13 éves leánykáját Esztert, mint elsőbálos ifjú hölgyet, akit " még gyermek" jelszóval egy túrórúdival, és már egy kész hölgy jelszóval pedig egy csokideszerttel ajándékoztunk meg. Ugyanúgy egy-egy túrórudival kedveskedtünk a Csiszár és Nagy család számos 2-3-5 éves csemetéinek. Sőt! A legkisebb lurkó, igaz anyukája ölében bálozva, még egy kis gyermek-tányérkát is kapott emlékül.
A bálra a legtöbben Pécsről és környékéről, de Komlóról, Szigetvárról, Nagyatádról és Bajáról jöttek vendégeink.
A vacsora utáni táncot a hagyományos tombola sorsolás követte, az elsőbálos Eszterke és gyerekek húzták ki a nyerő számokat.
A tárgynyereményeket tetézte az Iparosház vezetője, Fischer János Úrnak felajánlása, egy 10.000.-Ft-os értékű vacsorára jogosító bon kisorsolása. 
Egy ott lévő résztvevő véleményét idézve: "Családias, jó hangulatúnak látta rendezvényünket." A megelőző munkálatokból, a tombolatárgyak vásárlásával és szállításával való közreműködésben, a Szilágyi házaspár, Zsuzsa és Csaba is segítette bálunk sikerét, melyért a rendezőség nevében köszönetünket fejezzük ki. 

Karádi Károlyné

 

BCC Közgyűlés - 2011. Január 22.

A BCC 2011. január 22-én tartotta meg a Közgyűlését, melyen 53 fő tag vett részt. A Közgyűlés levezetésével Buzády Györgyöt szavazták meg a tagok. A napirendi pontoknak megfelelően Kovács Gábor elnök megtartotta beszámolóit, ismertette a klub eddigi tevékenységét, a 2010-es programokat, a pénzügyi eredményeket. A tagok megtudhatták a 2011-re tervezett programokat is. Vendégként érkezett hozzánk, a MAKEOS titkára, Székely Péter, aki pár szóban köszöntötte a jelenlévőket és tájékoztatást adott a MAKEOS eddigi munkájáról illetve a közeljövő terveiről, nemzetközi programokról..

Haffner László, elnökségi tag a tavalyi év végén írásban lemondott elnökségi tisztségéről, ez tudomásul vettük és megköszöntük az eddigi segítségét. A helyére nem választottunk új elnökségi tagot.

A Közgyűlés határozatot hozott, hogy 2006-ban elfogadott ún. pártolói tagságot szüntessük meg, a pártolói tag egyenértékű legyen a nyugdíjassal. Így ezentúl pártolói tagságra nincs mód! A többi tagdíj nem változott!

Megszavazásra került a 2010. év költségvetése, valamint a 2011. év programja is. Májusi találkozóként Agárd került be a programtervezetbe.

A napirendi pontok végeztével a tagság egy része aggodalmát fejezte ki egy-két a klub működését, életét érintő dologgal kapcsolatban. Sérelmezték, hogy az idei bál helyszínéül miért az Iparosházat választotta az elnökség, valamint a rendezvényeken lebonyolított programokat, azok jellegét, finanszírozását vélelmezték. Ennek köszönhetően a Közgyűlés utolsó órája így kissé "puskaporosra" sikerült, kezdte elveszteni demokratikus, parlamentáris jellegét. A további heves vitákat, a komolyabb indulatokat, személyeskedéseket elkerülendő az elnök lezárta a Közgyűlést. A kapott kritikákat, észrevételeket ki kell értékelni, át kell beszélni és ennek megfelelően - a klub életét, jövőjét szem előtt tartva - cselekedni! 
Az elnökség nem kívánja "szőnyeg alá söpörni" az észrevételeket, ezért egy kötetlen fórum összehívását kezdeményezi, melyet egy rendezvényünk alkalmával - annak részeként - tartanánk meg. Itt pontosabb tájékoztatást adnánk a klub belső működéséről, megelőzendő a félreértésekből, félinformációkból származó téves, pontatlan következtetéseket. Mindenki kifejtheti aggodalmát, óhaját. Mindezt demokratikus, kulturált keretek között!

A Közgyűlésen lehetőség volt a tagdíj és a bál befizetésére.

Kovács Gábor

Adok-veszek

Képek a BCC életéből

Aktuális idő

2024. július 14.