2015. ÉVI BESZÁMOLÓK

 

 

Utó Találkozó, Csokonyavisonta - 2015. október 22-25. 

 

 

Záró Találkozó, Szulok - 2015. szeptember 17-20. 

 

Nyári Találkozó, Tiszakécske - 2015. augusztus 13-23. 

 

Tamási Találkozó, Tamási - 2015. július 20-26.

Nagy örömmel, várakozással készültünk a találkozóra és július 20-án a 10 napos pihenés kezdetét is vette, volt, aki hamarabb volt ki később érkezett a találkozóra. A sátorállítás után első utunk a fürdőbe vezetett, ami elkápráztatott minket. Minden nap este nyolcig fürödhetünk ki nem látta az órát, hogy közeledik a záróra hallotta a szilenciumot trombitán játszó bácsitól este fél nyolckor minden medencénél eljátszotta. Szerdai napon Rózsa és segítői finom lángos, pirog partival várták minket nagy örömünkre Géza (apukám) gluténmentes diétáját figyelembe véve, ő külön sült virslivel lakhatott jól. Kellemes vacsora után jó játékba volt részünk. Pénteken éjfélig volt lehetőségünk fürdeni, mindenki nagy örömmel ki is használta a kellemes gyógyvizet, a szauna szeánszok és a csúszdázás élményeit. Szombaton a város megmutatta különlegességeit, ugyanis kaszkadőr bemutatóval és utcabállal várták a nézelődőket. Sajnos a találkozó végére az időjárás elromlott, de a kitartók szerdáig még a meleg vízből nézték a zuhogó esőt. Nagyon jó éreztük magunkat. A résztvevők nevében köszönjük a jól megszervezett találkozót! 

Nagy Boglárka

 

 

 

Bajai Találkozó, Baja - 2015. június 18-21. 

Mint két éve, most is megrendezésre került a bajai találkozó. A város szépsége elkápráztatta az itt lévőket, de emellett sok programmal szolgáltak a szervezők is, Galambos József és felesége Rita, hogy a tagok, akik elutaztak ide, élményekkel telve menjenek haza. Voltak, akik már 18-án, csütörtökön itt voltak, és letáboroztak, bár a rendezvények csak pénteken kezdődtek. Ezt az időszakot a kempingezők városnézéssel töltötték, és jól is tették, mert utána nem igazán volt megállás.

Rögtön péntek estefele összegyűltek az ott lévők, és beszélgettek. A csapat női tagjai pedig meggyőzték magukat - és néhány más tagot -, hogy tartsanak velük egy kis siklásra, ugyanis ezen a hétvégén volt a megnyitója a Sugovicát átszelő csúszkának. Egy fémkötélen lehetett átrepülni a folyó felett, majd egy másikon vissza. Bátorságukat, és rátermettségüket bizonyítva ment át a hat fős csapat. És nem meglepő, hogy kortól függetlenül mindenki élvezte a dolgot. Persze eleinte mindenkiben ott bujkált az a természetes félsz, de miután már csak a víz volt alattuk, már nem gondolkodtak, csak élvezték a Baja által nyújtott gyönyörű látképet. Bajtól pedig nem kellett félniük, mivel előtte egy tíz perces gyorstalpalón kellett átesniük. Csak ez után mehettek fel, és vághattak bele az élvezetbe.

Másnap délelőtt szabad foglalkozás volt, amit az idejöttek piacozásra használtak ki. Délután viszont rendületlenül elkezdődtek a programok. Először biciklizéssel indítottak. Az útvonal az új hídon át a Petőfi-szigetről a Pandúr-szigetre vezetett, majd onnan a kilátóhoz. A résztvevők végül úgy gondolták, hogy az egész szigetet körbekerékpározzák. Ez bő két órát foglalt magában, és közben rengeteg szép helyet láttak. Először a part mentén haladtak végig, majd egy erdőn át vezetett az útjuk. Mire visszaértek, a szervező Józsi már elő is készítette a halat a közös vacsorához. Azonban ez nem volt egy átlagos program, ugyanis az egyik tagunk éppen akkor töltötte be a 20. születésnapját. Így őt elküldték a városba, a többiek pedig lelkes készülődésbe kezdtek. Lufikat fújtak, főztek, zenét állítottak, hogy minden tökéletes legyen, mire visszaér. Juca pedig nagyon meghatódott a gesztus láttán, és örömteli hangulatban fogyasztották el a bajai halászlevet. És persze a finom torta sem maradhatott ki az ünneplésből. 

De még ekkor sem volt vége a napnak, mivel pont erre az estére esett a múzeumok éjszakája is, így a kis társaság felkapta a nyúlcipőt, és egyik helyről a másikra bandukolva járta az éjszakát. Először egy képtárat lestek meg, ahol egyszerre több kiállítás is folyt, majd onnan visszamentek a központba, hogy megismerkedjenek Baja történetével. A jegyekkel együtt kapott borozási kupont ez után felhasználták egy kellemes kis helyen, ahol élő zenét játszottak a bajai fiatalok. Utána a csillagvizsgálót látogathatták meg. A csipet-csapat ezután fáradtan sétált vissza a kemping területére, hogy megfogadhassák, hogy 10 óra előtt nem kelnek fel. 

Másnap délelőtt az érdeklődök meglátogathatták a bolhapiacot, majd utána közösen egy kenuzásra indultak. Körbeevezték a Petőfi-szigetet, és akik erősnek érezték magukat, még kimehettek a Türr István kilátóhoz, ami a Sugovica és a Duna találkozási pontjánál van. 

Persze ezeken kívül is rengeteg élményben lehetett részük, ugyanis a héten rendezték meg a triatlont a kis városban, etethettek kacsákat vagy akár még meg is fürödhettek a langyos vízben. Ez után pedig élményekkel és energiával telve tértek vissza otthonukba, hogy utána még évekig mosollyal az arcukon gondolhassanak vissza az itt töltött időre. 

Galambos Viktória 

 

Pünkösdi Találkozó, Nagyatád - 2015. május 22-25. 

 

Nagy örömmel, várakozással készültünk ismét a Castrum Campingbe. Ami nagyon szép volt és most még szebb lett (a fák megnőttek, a sövény felvette tervezett formáját, a sok beültetett fűvel, bokorral együtt). Az idő nem volt barátunk ezen a találkozón. A hét közepén érkezők még "jó" időben tudtak települni, de az egész hétvége esőben, zivatarosan telt el. A programok is csak fedett helyen tudtak folyni. A piacot elverte az esők egyike, így nosztalgiáztunk a régi zsibikről. Kisvasútra is csak a legbátrabb, Szabó család vállalkozott. Amíg egy kis esőszünet volt, Józsi délután felkötötte, a BCC által 2004-ben ültetett EURÓPA fára a találkozó szalagját. Ez nem volt egyszerű, mert létra kellet olyan szépen megnőtt a fa. A vacsora jól sikerült (szarvas pörkölt galuskával), de a táncos mulatság beszélgetéssé csitult. 
Vasárnap a változatosság kedvéért esett az eső, így a kenyérlángost is jól felöltözve és "felkészülve" fogyasztottuk el. A fürdőbe minden nap átlátogattunk. Délelőtt és délután is élveztük a termálvíz áldásos hatását. Az a tucat egység aki vette a bátorságot és eljött, jól érezte magát. Pakolás közben abban bíztunk, hogy még napsütésben is leszünk itt. 
Köszönet a Szervezőknek és Jenőnek a programokért és a kitartásért!
Szommer Vera   

  

Nyitó Találkozó, Szulok - 2015. április 30 - május 3. 

Várjuk az élménybeszámolót!

 

Húsvéti Találkozó, Csisztapuszta - 2015. április 3-6.

Az idén, immár másodszor találkoztak a BCC tagok egy kempingben. Ez alkalommal Csisztapusztára látogattunk el, már aki nem volt "országjáráson" a GPS-nek köszönhetően. Amikor szerdán odaérkeztünk, már egy MHKK-s társunk ott volt, mivel hogy ők kedden érkeztek. Rövidesen befutottak Szomiék is majd Kondákorék is. Csak óriási küzdelem árán sikerült a sátrakat felállítani, mivel a szél igen csak ellenállt. Úgy látszik, hogy itt már mindig ez lesz. Az első este igen jó hangulatú beszélgetéssel telt, miután összeültünk a sátrunkban. Aztán másnaptól érkeztek a többiek, így este már a kibővült társaság "boldogította" a Szommer családot. Ami - újabb alkalommal - Borsoséknál folytatódott. Csak a szél nem csökkent, de a sátrak is meg mi is bírtuk.

Napközben a fürdésen  volt a hangsúly, mivel a víz az idén is csodás volt. Pénteken közös tojásfestés, majd szombaton a közös sonkafőzés hozta össze a társaságot. Vasárnap aztán következett a már hagyományos közös reggeli, ahol lehetőség volt bele kóstolni mások sonkájába, tojásába. De előtte mindenki örülhetett a Galambos nyuszi által tojt csoki tojásoknak, amiből mindenkinek jutott. A reggeli után sort kerítettünk a tombola kisorsolására, ami jó hangulatban zajlott. Némi irigység azért jelen volt, már amit a Kondákor Tibi igen csak komoly nyereménye okozott. Azért a kisorsolt beutalók is elégedetté tették a jelenlévőket. (leginkább a nyerteseket) 

Hétfőn aztán következett a fekete leves, mármint a pakolás. Ketten azért még maradtunk keddig, DE AZ IS ELJÖTT. Köszönet a kempingnek a lehetőségért, a Galambos családnak pedig a szervezésért. Nekünk tetszett, jó volt. Gácsné S. Rozi 

      

 

Előtalálkozó, Csokonyavisonta - 2015. március 13-15.

Csokonya. 2015 március 15. Ismét eljött a tavasz, eljött a kempingszezon kezdete. Ha pedig szezon kezdés, akkor a BCC-nek Csokonya. Az időjárás megint az ellenségünk volt, ez meg is látszott a létszámon. Odaérkezésünkkor elég kaotikus állapotok uralkodtak, de az új vezetéssel is megtaláltuk a közös hangot, így a problémák zöme gyorsan megoldódott. Nagy tervek vannak a kemping és a fürdő megújításáról, reméljük meg is valósul. Az a pár egység, aki megjelent, azt hiszem jól érezte magát. Megtörtént a már hagyományos forralt borozás, a közös kaja és a jó vízben való lubickolás. Kár hogy ilyen rövid volt. Mindenesetre a szezon elkezdődött! 
Remélem napos, meleg, esőktől és problémáktól mentes szezonunk lesz. Mindenkinek ezt kívánom!    
Deverdics Józsi 

Adok-veszek

Képek a BCC életéből

Aktuális idő

2024. július 14.