2014. ÉVI BESZÁMOLÓK

 

Utótalálkozó, Csokonyavisonta - 2014. október 23-26 .

Eddig vártam, hogy talán megemlékezik valaki az idei év utolsó BCC-s találkozójáról. Mivel senki sem írt semmit így nekem kell. Arról, hogy hogy sikerült, nem szeretnék véleményt mondani, hisz nem az Én dolgom. Ezért aztán szeretném megköszönni a részvételt mindenkinek aki ott volt. Az idő igencsak nehézzé tette, hogy gondtalanul töltsük el az év utolsó közös napjait, de azért azt hiszem nem volt rossz. Valamiről, illetve valakiről külön is meg szeretnék emlékezni. Ő pedig a Borsos Zoli, aki az idén is biztosította a tűzijátékot. Ráadásul saját költségen, ami nem lehetett olcsó. KÖSZÖNJÜK ZOLI! 
Végezetül a BCC vezetősége nevében is: Köszönjük az egész évi részvételt, és Kívánunk minél rövidebb és enyhébb telet, mielőbbi tavaszt. 

 

Deverdics Józsi

Szeptemberi hétvége, Tamási - 2014. augusztus 4 - 7 .

Elérkezett az őszi találkozónk is. Voltak, akik ott tárolták a lakókocsijukat és csak autóval kellett menniük. Nekik most kicsit könnyebben ment a kipakolás. De azért mi is igyekeztünk oda érni és kipakolni. Volt, aki előbb érkezett és volt aki csak a szűk hétvége jött. Az idei évben nem mondható el hogy, az időjárás megbízható volt, hiszen még a júliusi találkozón sem volt az idő méltó az évszakhoz. Ez most is így volt. Bár az itthonihoz képest még mindig jobb volt az elmondottak alapján. Így megint le kellett mondanom a bormúzeum látogatást, ami zsíros kenyér partival lett volna összekötve, de mivel kültéren lett volna, így nem mertem bevállalni.  Ugyanez volt a helyzet a zenével is, ami be is igazolódott, mert sajnos vacsora után esett is.  Pénteken főztünk egy nagy adag babgulyást, amiben finom húsok, füstölt csülök és füstölt hús is volt. Nagy sikere volt az elmondások alapján, jöttek is repetázni. Öblítettük egy kis vörösborral. 
A szokásos esti beszélgetések sem maradtak el, meg a főzőcskézések a barátok között. Sokat fürödtünk és csúszdáztunk, ami mindig jól esik. Volt akit úgy kellett kitolni, illetve húzni az erdőszéli helyekről, de az összefogás nagy erejével ez is sikerült.  Nagyon sok volt az eső és felázott a föld. Ahogy rámentek a lakókocsival el is süllyedt rögtön. Na de ezek a dolgok nem szegik kedvünket, mi akkor is hősiesen kempingezünk. 
Reméljük, a vénasszonyok nyara hoz még szép időt nekünk és tudunk még a következő találkozón sütkérezni a napon. 

Treszner Marcsi

Augusztusi Találkozó, Soltvadkert - 2014. augusztus 12 - 20.

Ez a találkozó fontos volt, mivel klubunk ebben az évben lett 10 éves. Ebből  az alkalomból Galambos Viki készített egy megemlékező videót, amit a következő linken lehet elérni: https://www.youtube.com/watch?v=3a95lhHQti0

A találkozón egy nap kivételével ragyogó napsütésben volt részünk, ezért minden nap fürödhettünk a tóban. A tó körül sétát tettünk, amit tanösvény és kilátó tett érdekessé. A vízben a halak csak arra vártak, hogy pecásaink kifogják őket. Ezután sült hal lakomát rendeztünk. A vízparton homoképítő verseny volt és a város tóátúszó versenyt tartott. Minden este a gyerekek örömére mesevetítést tartottunk, annak ellenére, hogy a három laptop közül, ami a kempingben található volt, egyik sem volt tökéletes.  Nem maradhatott el a petanque verseny sem, hiszen egy gyönyörű kupát lehetett nyerni, ami a második Buzády György emlékkupa. A trófeát Nagy Tamás nyerte veretlenül. 
Emlékestet tartottunk a 10. évforduló alkalmából. Deverdics Gábor beszédével kezdődött az est amiben megemlékezett az elmúlt tíz év eseményeiről, történeteiről. Sajnos az emlék videó vetítése elmaradt, a technika ördöge közbeszólt, de a fenti linkre kattintva mindenki megtekintheti. A vacsora finom marhapörkölt volt, amit a fiúk Galambos Józsi és Deverdics Gábor jó hangulatban, pálinka mellett, bográcsban főztek.A tíz nap gyorsan eltelt, és nehéz szívvel hagytuk el a kempinget. 

Galambosné Szabó Rita  

Nyári Találkozó, Tamási - 2014. július 10 - 20.

Az idei nyári találkozó nem igazán volt mondható nyárinak. Igencsak változékony időjárás uralkodott a 10 nap alatt. Volt részünk melegben esőben, sőt még kétszer felhőszakadásban is. 
Két kempinges társunk olyan volt, mint az árvízkárosultak. Az egész elő-sátorban 15 cm víz állt és igen nehezen tudtunk tőle megszabadulni. Szokás szerint ez azzal is járt, hogy a kemping útjáról a vizet vissza kellett terelni az árokba, hogy legalább több víz ne jöjjön a lakókocsikhoz. 
Na de minket nem lehet olyan könnyen elrettenteni a kempingezéstől. 
Szomorúan emlékeztünk meg kedves klubtársunkról Kondákor Arankáról, mivel sajnos már 1 éve nem lehet közöttünk. Bízunk abban, hogy odafentről vigyáz bennünket. 
Többször kellett időpontot módosítani a programoknál az időjárás miatt. Nagy örömünkre szokás szerint nagyon sok gyerek volt a találkozón. Mivel az elmúlt évben is így volt ezért nekik sokkal több programmal készültem. 
Az időjárásra tekintettel voltak programok, amiket előre hoztam, mert esténként nehezen lehetett már a gyerekekkel bírni, mert bezárni nem lehet őket kinn meg nem volt éppen barátságos az idő. Ilyen volt a süti-nyalóka készítés, ahol előre megsütöttem a süti golyókat amit aztán a gyerekek szépen feldíszítettek, mogyorókrémmel, tejszínhabbal, tortadarával, különböző tortadíszítő színes mintákkal, lekvárral. 
Nagy sikere volt, hiszen, aki, amit elkészített azt utána meg is ehette. Volt vetítés is, amin szintén sokan részt vettek. Aztán egyik késő délután mini fánkokat sütöttem a gyerekseregnek. Hát a sütőszerkezet lassúnak bizonyult, mert a gyerekeknek nagyon ízlett és nem tudtam olyan gyorsan sütni, ahogy ették. Ették cukrozott kakaóval, lekvárral vagy éppen mindkettővel, ki hogy akarta. 
Közkívánatra megint elmentünk a vadas parkba, de mivel nagyon nagy volt a jelentkezők száma így két nap, két csoporttal tudtunk csak menni. Nagy élmény volt a gyerekeknek és a felnőtteknek egyaránt. A gyerekek sokat simogatták, meg etették a vadakat. 
Nuszplék elemózsiás táskája nagyon népszerű lett, mert Sára annyira ragaszkodott hozzá, minden áron hozzá akart jutni a benne lévő finomságokhoz. Mármint a szarvas Sára, így a család két Sárával járta végig a parkot. 
Szerveztem két alkalommal kreatív foglalkozást a gyerekeknek egy nap én tartottam, amire sok szép dologgal készültem. Mindent megcsináltam, hogy legyen szemléltető példa. A gyerekek a bőség zavarában mindent meg is akartak csinálni. Sok szép alkotás született. A végén már legalább annyi felnőtt dolgozott mint amennyi gyerek, mert ők is kedvet kaptak. Egy másik napon pedig vendég előadót hívtam, Nóri személyében, aki nagyon szereti a gyerekeket és szép dolgokat mutatott nekünk, amiket természetesen meg is csináltunk. Volt ott fényképtartó készítés és csodálatos tükröket is lehetett készíteni. Mindenki dolgozott valamivel. Vagdostak, festettek, ragasztottak. 
Szerettünk volna kápolnát látogatni és utána a bormúzeumba mentünk volna zsíros kenyér partira és borkóstolásra. Sajnos leszakadt az ég az indulás időpontjára, ezért ezt törölnünk kellett, de szeptemberben remélem pótolni tudjuk. 
Szokás szerint megtartottuk a vacsorával egybekötött élőzenés esténket, tombolasorsolással. Mivel voltak olyanok, akik nem tudták, ezért elmondtam, hogy az idén ünnepeljük a BCC 10 éves megalakulását. 
Kétféle gulyást készült volt a sima és a csipetkés. Az emberek véleménye szerint nagyon jól sikerült. Legnagyobb elismerés számomra a Kálmán Jutka véleménye volt, hiszen ha valaki akkor ő a szakember. Vacsora után nem sokkal tomboláztunk. Nagyon sok és értékes ajándékok lettek kisorsolva. 
Sokat és sokfélét táncoltunk mi is és a gyerekek is. 
A mulatozás kissé elhúzódott, mert már hajnali fél kettő volt, amikor már véget kellett vetnem a bulinak. De kedv még mindig lett volna hozzá! 
A gyerekek még az utolsó előtti napon aszfalton rajzoltak. Csodás alkotások születtek ismét, aztán jutalmul természetesen kaptak jégkrémet is, sőt még vetítettünk is. 
Előzetes egyeztetések után a fürdővezetővel csodálatos élményben volt részünk! Mivel az évfordulóra való tekintettel habpartit szerveztek nekünk, amiben még eddig sehol nem volt részünk! 
Hát ott gyerek felnőtt egyaránt kiélvezte ezt a lehetőséget. Fantasztikus volt! Volt ahol 1 m-es hab volt és amikor kijöttünk a vízből úgy néztünk ki mint a hóemberek. Úgy kellett egymást a nagy habokban keresgélni. 
A kemping is nagyon kitett magáért az évfordulóra való tekintettel! 
A zene költségéből a nagy részét 10.000 Ft-ot ők finanszíroztak, valamint kimondottan erre az alkalomra készíttettek nekünk hűtőmágnest sörnyitóval és egy képeslapot, amire rámontázsozták a Tamási találkozón készült képeket. 
Köszönöm mindenkinek a segítségét, amivel hozzájárultak a találkozó sikeréhez! 
Köszönöm  fürdővezetőnek, Róth Zolinak a habpartit, amit nekünk rendezett és hogy, a sok munkája ellenére megtisztelt a jelenlétével a vacsorán. Köszönet a kemping vezetőjének Fellinger Anitának, aki mindig mindenben a maximumot nyújtja nekünk. 
Sajnos minden találkozónak egyszer eljön az utolsó napja. Így vasárnap mindenki lázas pakolásba kezdett. 
Remélem emlékezetes volt ez a találkozó mindenki számára és sikerült felfrissülni mindenkinek. 

Treszner Marcsi

Pünkösd Pusztaszentlászlón - 2014. május 30 - június 9.

Végre eljött a jó idő és vele egy újabb találkozó. Akik az elmúlt évben velünk töltötték Pusztaszentlászlón a találkozót azok most is velünk tartottak. A várakozáson felüli létszámmal voltunk jelen annak ellenére, hogy Kiskunmajsán ebben az időpontban volt a világtalálkozó, ami „elvitte” az MHKK tagjainak a létszámát. Azért nem volt okunk panaszra, hiszen így is 41 egységgel voltunk jelen. 
Az első napokban változékony volt az idő így nem kaptunk gutaütést, aztán igencsak befűtöttek odafentről és kerestük a hűvösebb, árnyékosabb helyet és a hűsítő vizet is. Sajnálatos módon értesültünk kedves klubtársunk Farkas Jani haláláról, ami nagyon megviselt minket. Ezért este megemlékezésül gyertyát gyújtottunk érte mindannyian. Nagyon nehéz szívvel gondolunk a történtekre, és nagyon fog hiányozni a sportos szellemével együtt. 
De mivel a szomorú események után is eljön a másnap, tovább kell élni az életünket még nehéz szívvel is. 
A tagok folyamatosan érkeztek ki előbb ki később. Jutott hely mindenkinek lehetett választani. Egyik nap vacsorára bundás kenyeret akartam készíteni a gyerekeknek, de akkora igény támadt rá a felnőttek körében, hogy gyorsan körbeszaladtam és megkérdeztem ki mit tudna bedobni a közösbe. Gyorsan összejött a sok kenyér, tojás, olaj, sütőedények, gyümölcsös tea filterek. Nekiálltunk Gizivel megsütni a sok kenyeret és főztünk egy nagy fazék teát mellé. Mindenki jött a jó kis illatokra. Jóízűen megettük a kenyereket, mindenki jól lakott és a 8 liter tea is elfogyott, 
na meg persze egy kis pálinka is. 
Idén is körbejártuk a csodálatos horgásztavat, ami tele volt nyíló virágokkal. Nemcsak a tó, de mellette is a kislányok sok szép mezei virágot szedtek segítségünkkel. Aztán ebből lett a fejükre szép koszorú, amit a Marikáink készítettek nekik. Jól esett mindenkinek a kis mozgás. 
Első napokban inkább a meleg vizet kerestük abban üldögéltünk sokat és élvezkedtünk. Ahogy melegedett az idő egyre inkább a hűsítő vizet és a fagyit igényeltük. Eljött a közös vacsora napja is. Hát, ekkora mennyiséget még nem főztem, így azért tele voltam aggodalommal, de végül is csak sikerült. Nagyon sokan segítettek az  előkészületekben, volt, aki répát pucolt, vagy zöldséget, krumplit, hagymát. Aztán a csipetkekészítésben is minden szorgos kéz segédkezett. Minden elismerésem a férfiaknak, akik bizony szép számmal részt vettek a munkában, nem válogatva mindent csináltak, sok kis karikát kellett vágniuk a virsliből és a füstölt kolbászból is még a végén. 
Aztán szépen összegyűlt a társaság és mindenki jóízűen falatozott és iszogatott meg beszélgetett. 
A gyerekek roppant módon élvezték a szabadságot, dicséretükre szóljon, hogy semmi gond nem volt velük, nagyon aranyosak voltak. Néhány kis momentum belőle. A legcukibb Rami volt, aki a kis párnájával egész nap ide-oda ment semmiféle gátlása nem volt, mindenkivel barátkozott. Aztán Milán és Erik olyan aranyosan fociztak, öröm volt nézni őket. Erik olyan ügyesen mosott, hogy a felnőttek is megirigyelték volna. Loretta a mosogatást vállalta tőlem át. Virág kicsit első napokban idegenkedett, de aztán úgy belendült, hogy este úgy kellett őket haza terelni. 
Nuszpl Sára igazi nagylány lett és olyan, mint egy pótanya, aki a kis tesókat olyan szépen terelgeti, hogy öröm nézni. 
Sokat lehetne a gyerekekről még írni, mert azért ők a legaranyosabbak, de visszatérek a felnőttekre. Mivel pünkösd-re esett a találkozó így megint megválasztottuk a klub pünkösdi királyát, aki Kovács Pali lett. Persze azért tenni is kellett érte a fiúknak, de nagyon vállalkozó szelleműek voltak és a kisfiúk is részt vettek a versenyben. A kislányok meg segédkeztek a játékoknál asszisztálni. Pakolták a sörös dobozokat egymásra, szedték a labdákat, felállították a virágcserepeket ha felborultak. A hölgyek pedig szurkoltak a fiúknak. Aztán az eredményhirdetést követően megkoronáztuk új királyunkat, aki a koronázást követően szólt alattvalóinak néhány szót. A nagy versenyben megéhezett a csapat így a főzésből megmaradt alapanyagokat felhasználva megsütöttük a krumplikat és a virsliket is  hozzá. Mindenki csipegetett egy kicsit, aztán iszogattunk és beszélgettük a fürdő vezetőjével kicsit. 
Olyan gyorsan elment ez a pár nap, hogy észre sem vettük. Volt akiknek nem tetszett a hely, sem az ár, sem sok minden más, de mindig voltak, vannak és lesznek elégedetlenek. Nehéz kezelni néha a dolgokat, pláne ha egyes tagok azt élvezik, hogyha hallanak valamit azt gyorsan továbbadják és legtöbb esetben már feltupírozva. Én úgy érzem mindent megtettem azért, hogy a tagok jól érezzék magukat, annak ellenére hogy bizony bántottak dolgok. 
Ezúton köszönöm minden kedves segítőmnek az önzetlen munkáját. 

Treszner Marcsi

Éljen Szulok! Éljen Május elseje! - 2014. május 1-4.

Közel 20 egység vett részt a találkozón. Voltak, akik néhány nappal előbb érkeztek, mi többed magunkkal csütörtökön. De így legalább, vártak minket! DevJózsi üdvözölt bennünket és segített az „áramkeresésben”. Üdvözlésekkel, iszogatással kezdtük, aztán nekiálltunk a kipakolásnak is. A legfiatalabb, és egyben legkisebb kempingest is elhozták a nagyszülők, szülők, Kula Zolika személyében, aki végig nagyon jól érezte magát.
Délutánra a kemping főzött egy kondér pincepörköltet, amire némi ellenszolgáltatás fejében elég sokan be is neveztek. Utána élveztük a meleg víz jótékony hatását.
A fürdés, pihenés után kezdetét vette a Május 1-i felvonulás. Elől vonult Kondákor Tibi nemzeti lobogóval, utána a többiek, közben munkásmozgalmi dalok szóltak. A felvonulás végén virsli+sör várt bennünket. Falatozás közben beszélgettünk, emlékeztünk a régi időkre. A felvonulásra a Nuszpl család is leruccant látogatóba. Este a már lehűlt levegőben jól esett a meleg vizes medence.
A másnap sem telt el buli nélkül, Kula Zsuzsi születésnapját tartották. A meghívott fiúk a tárcsákon sütötték a húsokat, amik nagyon jól sikerültek. Volt „terülj, terülj asztalkám” minden földi jóval, sütivel megpakolva. Köszönjük, jól éreztük magunkat! Korábban bontottunk asztalt, mint gondoltuk, de dörgött, villámlott – ez elijesztett bennünket -, igaz utána viszont napozásra való idő lett.
Szombatra bejött az időjósok jóslata, borongósabb időre keltünk, ami a kora délutánra már esőt is hozott. Az ebédet mindenki a lakójában tudta csak elfogyasztani. Néhányan összepakoltak, hazamentek. Mi az eső elől a medencébe menekültünk, élveztük a víz jótékony hatását. Estére már viharossá fokozódott a szél, még a lakókocsikat is megmozgatta, a lecövekelt parabolát is felborította.
Vasárnap reggelre az idő semmit sem változott, egy-két elő sátrat kirojtozott. Igyekeztünk minél hamarabb összepakolni, elindulni. A bátrabbak pakolás után fürödtek még egyet.
Sajnos a jó mindig hamar véget ér! Köszönet a szervezőknek mindenért, és a kemping dolgozóinak, hogy mindig olyan hőfokú vízben fürödhettünk, amit csak kívántunk! 

Takácsné F. Gyöngyi

Első Húsvét Csisztafürdőn! - 2014. április 17-21.

Sokan most először mentünk kikapcsolódni a csisztafürdői kempingbe, így az utunk többed magunkkal együtt kissé kalandosra sikeredett.
Nagyon örült a már ott levő kis csapat, amikor megérkeztünk, és az elemekkel meg küzdve fel állítottuk elősátrainkat. Hétvégére, szépen, lassan ki lehetett tenni a megtelt táblát. Mindenki örömére a medencék vize mindig rendben volt, és mindenki talált a kedvére való hőmérsékletű fürdési lehetőséget. Aki a szaunázást szerette annak is hódolhatott.
Reggelenként és esténként a kisebb – nagyobb baráti társaság együtt evett- ivott beszélgetett, utána pedig a medencékben ejtőzött.
Először a Tumpekék unokájához, Erikhez látogatott el a nyuszi, mert tudta, hogy vasárnap reggel már nem lesz itt. Nekünk vasárnap reggel jött el, örömet okozva apróknak és nagyobbaknak. Vasárnap a közös reggelire már jó időnk lett és szokás szerint együtt ünnepeltük a húsvétot (evéssel-ivással). Reggeli után kisorsolták a tombolákat, aminek nagy sikere volt.
Vasárnap délután, már akinek muszáj volt az szedelőzködött, de a legtöbben hétfőn mentek el. Hat egység tudott maradni még kedd délutánig a 28 érkezett társaságból.
Nagyon jól éreztük magunkat, az idő egy kicsit lehetett volna kegyesebb, de reméljük, ezt még korrigálja nekünk.
Köszönet a szervezésért, reméljük még lesz itt találkozó. 

Szommerné Vera

BCC Bál - 2014. február 8.

Szevasztok BCC-sek!

Hát nem egészen úgy indult ahogy szerettük volna,  de végre elindult a 2014-es évad. Lezajlott az első rendezvény, a bál. Sajnos nagyon kevesen, csak huszonöten voltunk. Az okait lehetne keresni, de a lényegen nem változtat. Azt hiszem el kéne gondolkodni a jövőt illetően, vagyis rendezünk-e még bált, vagy nem. Nekem az a véleményem,hogy nagy kár lenne ezt a nem is tudom hány éves hagyományt megszakítani. Az egy-két véleményt amit megismertünk,
- mármint hogy miért nem jöttek -  (tisztelet a kivételnek) enyhén szólva is átlátszónak tartom. De ez legyen az Ő gondjuk. Azért jót is szeretnék mondani. 
Az a huszonöt résztvevő szerintem kivétel nélkül jól érezte magát. A kis létszám ellenére is kialakult egy nagyon jó hangulat. A kialakításban oroszlán részt  vállalt a Treszner - Kálmán tánckettős, akiket benevezünk a TV táncos műsorába. A zenekarról meg kell jegyezni, hogy szinte pihenés nélkül játszották át  az estét. Bőven kivették a részüket a jó hangulatból. És hát nagyon fontos, hogy megköszönjük a Treszner Mari munkáját is. Mert hiába a kis létszám, a munka ugyan annyi vele. Szerintem kiválóan megoldotta a feladatot. Végezetül szeretném azt mondani, hogy jövőre ugyanitt veletek, de nem tudom mekkora az esély rá. Ezért csak annyit, hogy kösz, azoknak akik ott voltak és köszi Marcsi.

Deverdics Józsi

* * *

Elérkezett a 2014-es  év kemping bálja

Ugyan az idei évben kis létszámmal tartottuk meg a szokásos bált, de  kis csapatunk jól érezte magát. A Laterum szokás szerint egy pohár pezsgővel köszöntött minket. A vacsora igen bőséges és finom volt. Volt mit letáncolnunk.
A zenekar is a megszokott, akik hozták a formájukat. A hölgyek elég gyorsan lecserélték a csini cipőket kényelmesebbre. Többnyire, a hölgy tagjaink buzgón nézegették az asztalokra kirakott megnyerhető ajándékokat.
Mindenki választott magának valamit, amit nagyon szeretett volna megnyerni. Szerencsére minden család nyert is valamit. Volt akinek sikerült megnyerni a vágyott ajándékot volt akinek nem, de azért senki sem maradt ajándék nélkül. 
Volt páros tánc és körtánc, amiben mindenki részt tudott venni. Sőt, sikeres hölgyválasz is! Kálmán Józsi, szokás szerint hozta a jókedvű formáját, nagy sikert aratva vele. Köszönöm a segítséget Kovács Palinak, Deverdics Józsinak, és Schütt Rozinak, akik a tombolázásnál segédkeztek.
Rozi igen találékonyan a fején lévő tálból húzta a tombolákat, Pali és Józsi pedig szorgalmasan vitték az ajándékokat a nyerteseknek.

Reméljük nem az utolsó bál volt és jövő évben többen kapnak kedvet a bálozáshoz. 

Treszner Marcsi

Közgyűlés - 2014. január 18.

A napirendi pontoknak megfelelően Kovács Gábor elnök megtartotta beszámolóit, ismertette a klub eddigi tevékenységét, a 2013-as programokat, a pénzügyi eredményeket. A tagok megtudhatták a 2014-re tervezett programokat is. Megszavazásra került a jubileumi, 2014-es év programtervezete is. A közgyűlés néhány apróbb kérdéssel, javaslattal, észrevétellel zárult. A Közgyűlésen lehetőség volt a tagdíj és a bál befizetésére.

A tagoknak a programokhoz jó egészséget, anyagi biztonságot és jó időt kívánunk!

 

Kovács Gábor

Adok-veszek

Képek a BCC életéből

Aktuális idő

2024. július 14.